Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Περί ορέξεως... αμερικανών τουριστών

Πρώτη, και μάλιστα με διαφορά, βρίσκεται η ιταλική κουζίνα στις προτιμήσεις των αμερικανών τουριστών σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της hotels.com. Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων όταν...

ταξιδεύουν επιδιώκουν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, ενώ μόλις το 6% δηλώνει πως δοκιμάζει γεύσεις με τις οποίες είναι εξοικειωμένο.
Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα το 13% εμφανίζεται απρόθυμο να δοκιμάσει οποιαδήποτε τοπική κουζίνα, το 29% ισχυρίζεται ότι επιλέγει προορισμό με κριτήριο την κουζίνα του και το 18% παραμένει πιστό στο παραδοσιακό αμερικανικό φαστ φουντ αντί των τοπικών εστιατορίων.
Βάσει της έρευνας διαπιστώνεται, επίσης, πως το 40% των αμερικανών τουριστών προτιμούν την προσφορά του πρωινού, ενώ μόλις το 7% επιλέγει το all-inclusive πακέτο. 
Επιπλέον το 36% των ταξιδιωτών επιλέγουν τις τοπικές αγορές και τα εστιατόρια και όχι τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων.
Πέραν της ιταλικής που κατέκτησε την κορυφή με ποσοστό 54,3%, τη λίστα με τις δημοφιλέστερες κουζίνες για τους αμερικανούς τουρίστες συμπληρώνουν η  αμερικανική (35,3%), η μεξικάνικη (35,3%), η γαλλική (27,6%), η κινεζική (25,9%), η ιαπωνική (22,4%), η ελληνική (19%), η ισπανική (13,8%), η ινδική (12,9%) και η λιβανέζικη (6,9%). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου