Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ξενοδόχοι Αθήνας: Γράμμα στον πρωθυπουργό...


...και έκκληση για επείγουσα παρέμβασή του! 

Το στάδιο κατάστασης “είδαν και απόειδαν”, οι ξενοδόχοι της Αθήνας το έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Ειδικοί και γενικοί γραμματείς, υφυπουργοί, υπουργοί, σε όλους απευθύνθηκαν μέχρι και στους Επιτρόπους των Βρυξελλών έφθασαν! Αλλά, φευ, ως προς την ανταπόκριση και τη μέριμνα των εκάστοτε κυβερνήσεων...

...και κυβερνώντων, ουδέν ουσιαστικό και  τουλάχιστον από τότε που άρχισε η μεγάλη φθορά και άρχισε να εκδηλώνεται η... “Μεγάλη Ανατριχίλα” και η μεγλάη κατακρήμνιση της εικόνας και της φήμης της πρωτεύουσας, πρωτίστως ως τουριστικού και συνεδριακού προορισμού.
Οι δε σημερινοί αρμόδιοι υπουργοί, περί άλλων τυρβάζουν και δίνουν την εντύπωση ότι απλώς προσπαθούν να κερδίζουν πολιτικό χρόνο. Ο ένας παραιτείται μόλις συμβαίνει το πρωτοφανές και αδιανόητο να μπει εμπρηστικός μηχανισμός στο Μετρό, αλλά επειδή... οραματίζεται την προεδρία του κόμματός του, ο άλλος πηγαινοέρχεται σε στούντιο διεθνών media κτίζοντας το προσωπικό του προφίλ, άλλοι κοιτάνε σε ποιο κόμμα θα ενταχθούν και πάει λέγοντας.
Τι έχει απομείνει; Ο πρωθυπουργός. Και σε αυτόν, τον Λουκά Παπαδήμο, απηύθυνε επιστολή η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, σε μία ύστατη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή ενός εκ των δύο ανώτατων πολιτειακών παραγόντων στην τραγικότητα της κατάστασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Στάθη Κουσουνή, στην “Καθημερινή”, στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ, Γιάννης Ρέτσος και ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Βασιλικός, καταγράφεται εις βάθος και λεπτομερώς η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στην τουριστική της οικονομία και εν τέλει, προτείνονται ή ζητούνται σειρά μέτρων και παρεμβάσεων μήπως και αν μη τι άλλο, τερματιστεί η “ελεύθερη πτώση” αριθμών, αξιών, επενδύσεων και εντυπώσεων.
Τα κυριότερα πέντε εξ αυτών, πάντως, αφορούν παρεμβάσεις που έχουν εξαγγελθεί, ανακοινωθεί έως και πανηγυρικά “εορτασθεί” από τους προαναφερθέντες υπουργούς και άλλους, αλλά... ακόμα η αγορά τα περιμένει.
Το ρεπορτάζ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου