Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας μας απαντά για τον ΕΟΤ...

Με αφορμή σημερινή ανάρτηση σας στο turismlobby.blogspot.com, 
παρακαλούμε όπως αναρτήσετε 
και την ακόλουθη επιστολή – απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα" έλεγε το εισαγωγικό σημείωμα στην επιστολή που λάβαμε πριν από λίγο και φυσικά δημοσιεύουμε...
 
«Κύριοι,
Αναφερόμενος στην ανάρτησή σας της 4η Φεβρουαρίου 2011, με θέμα: “Από βουλευτής, υπάλληλος του Ε.Ο.Τ. και στο μεταξύ …. Περιφερειάρχης!”, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με το Νόμο 3852/2010, άρθρο 182, παρ. 1, στους Περιφερειάρχες που είναι υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ., όπως συμβαίνει με τη δική μου περίπτωση, χορηγείται από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης, υποχρεωτικά, ειδική άδεια άνευ αποδοχών, για όλο το διάστημα που ασκούν τα καθήκοντά τους.
Δηλαδή, δεν μισθοδοτούμαι από τον Ε.Ο.Τ.
Κατά συνέπεια, την περίοδο που τελώ Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μισθοδοτούμαι μόνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, όλα γίνονται και με νόμιμο και με ηθικό τρόπο.
Θα ήμουν στη διάθεσή σας να σας διευκρινίσω όλα αυτά, αν είχατε απευθυνθεί σε εμένα, για λόγους δεοντολογίας,  πριν την σχετική ανάρτηση.
Παρακαλώ για την άμεση δημοσίευση της απάντησής μου.
Απόστολος Κατσιφάρας
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας»
Από την πλευρά μας:
Πρώτον, μπράβο σας που απαντήσατε και ευχαριστούμε.
Δεύτερον, δεν σας καταδικάσαμε κιόλας, ερωτήματα υποβάλαμε και ξανά, μπράβο σας, που απαντήσατε. 
Τρίτον, απαντάτε για το ζήτημα της μισθοδοσίας σας, αλλά αυτό που εξακολουθεί να μας προξενεί εντύπωση είναι η όλη δημοσιονομική αλληλουχία. 
Η απόφαση στην οποία αναφερόμαστε στην ανάρτηση σήμερα το πρωί, αφορά στην επαναφορά σας στην “ενεργό υπηρεσία” στον ΕΟΤ - από τον οποίο είχατε παραιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχετε ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2004 (εκλεγήκατε και το 2007 και το 2009) - ύστερα από την παραίτησή σας από το βουλευτικό αξίωμα. Η οποία παραίτηση, έγινε φυσικά προκειμένου να λάβετε μέρος στις Περιφερειακές εκλογές. Και γίνεται αυτή η επαναφορά στην “ενεργό υπηρεσία” στις 28.12.2010, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν αναλάβετε καθήκοντα ως Περιφερειάρχης. 
Διαβάζοντας λοιπόν, από άλλη οπτική γωνία τον Νόμο 3852 που επικαλείστε, αυτό που προκύπτει είναι ότι πήρατε “ειδική άδεια άνευ αποδοχών” από το Ν.Π.Δ.Δ. (ΕΟΤ) του οποίου είσαστε (ή γίνατε) υπάλληλος ξανά, για... τέσσερις μέρες. 
Ανακεφαλαιώνοντας: παραιτηθήκατε από τον ΕΟΤ το 2004 για να γίνετε βουλευτής, το 2010 παραιτηθήκατε από βουλευτής για να γίνετε Περιφερειάρχης, τέσσερις μέρες πριν αναλάβετε Περιφερειάρχης επιστρέφετε στον ΕΟΤ επειδή είχατε παραιτηθεί από βουλευτής και μόλις γίνατε Περιφερειάρχης πήρατε ειδική άδεια άνευ αποδοχών ως υπάλληλος του ΕΟΤ.
Συγχωρέστε μας, αλλά αν όλο αυτό δεν φαίνεται, αν μη τι άλλο, λίγο παράξενο σε κάποιον που το διαβάζει ή το ακούει, τότε τι να πούμε... 
Τέταρτον, είμαστε το tourismlobby και όχι turismlobby.
Με εκτίμηση,
Tourism Lobby
blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου