Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΣΕΤΕ: Περιορισμένες απώλειες και διατήρηση δυνάμεων το 2012, "αν και εφόσον"

- Meet the (foreign) press, εγκαινίασε ο Σύνδεσμος

Στόχους ελαφρά μειωμένους σε σχέση με τα μεγέθη του 2011 - σε 16 εκατ. αφίξεις και 10 δισ. έσοδα τουτέστιν περίπου 3% και 5 % αντίστοιχα- θέτει για τη νέα τουριστική περίοδο ο ΣΕΤΕ, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι και αυτά τα μεγέθη θα επιτευχθούν υπό συγκεκριμένες…

…προϋποθέσεις και συνθήκες, τόσο στο εσωτερικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, όσο και σε διεθνές και δη ευρωπαικό επίπεδο.
Η σημερινή πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ απευθυνόταν στους ξένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές που βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα αυτό το διάστημα και εντάσσεται στη σειρά πρωτοβουλιών που υλοποιεί ή στις οποίες συμμετέχει ο Σύνδεσμος προκειμένου να επιχειρηθεί αντιστροφή των αρνητικών εντυπώσεων για την Ελλάδα και τόνωση της τουριστικής ζήτησης για τη χώρα μας.
Ζήτηση, η οποία όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, εμφανίζει έντονες διακυμάνσεις και συνολικά αρνητική πορεία.
Στην εκδήλωση του Συνδέσμου παρουσιάστηκε μία αναλυτική και αρκετά αντιπροσωπευτική εικόνα της τουριστικής οικονομίας και του Ελληνικού Τουρισμού – ως προς τη δυναμικότητα, τους κλάδους, την απασχόληση και την αγορά – και παρουσιάστηκαν προτάσεις και στόχοι, όπως τους προωθούν ή ζητούν την υλοποίησή τους τα μέλη του Συνδέσμου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις ως προς την εξέλιξη της χρονιάς, αλλά όπως είπε, μέχρι στιγμής προκύπτει συνολικά υπάρχει υστέρηση των κρατήσεων.
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι ο αριθμός slots για πτήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες που έχει δεσμευτεί για το 2012 είναι αυξημένος στις 203.763 έναντι 180.735 πτήσεων του 2011. Διευκρίνισε, όμως, ότι δεν πρόκειται για τον οριστικό αριθμός των πτήσεων, καθώς οι εταιρίες αναπροσαρμόζουν τον αριθμό με την εξέλιξη των κρατήσεων και πρόσθεσε ότι γενικά, οι κρατήσεις από τις πραγματοποιηθείσες πτήσεις, διαφέρουν συνήθως κατά ένα 10%, επομένως βρισκόμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα του 2011.
Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις από πλευράς κυβέρνησης καθώς και για την αξιολόγηση των υπουργών οι οποίοι έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για τον Τουρισμό και για τους οποίου ο ΣΕΤΕ θα προχωρήσει σε δημόσια «βαθμολόγηση» στα τέλη Μαρτίου, ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι ορισμένοι έχουν δείξει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, αλλά άλλοι, μέχρι στιγμής, «έχουν αποτύχει…»
Τέλος, η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ενέργειες επικοινωνίας, καθώς και πακέτα φιλοξενίας ξένων δημοσιογραφικών αποστολών. Τα πακέτα φιλοξενίας θα οργανωθούν σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ και τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – Μέλη του ΣΕΤΕ, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών και τα Μέλη του Συνδέσμου.
Περισσότερα από το site του ΣΕΤΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου