Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οικογενειακοί Προϋπολογισμοί: Σημαντική η θέση των δαπανών για ξενοδοχεία και εστίαση


Πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από μία πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προ ημερών στο πλαίσιο της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών. Τα αλίευσε ο shark και μας έκανε μία σύντομη...

...ανάλυση που αναδεικνύει τη σημαντική διάσταση που έχουν οι δαπάνες της κατηγορίας ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια.
Με δύο παραμέτρους υπόψη, ότι τα στοιχεία, δυστυχώς, αναφέρονται στο 2009, όταν φυσικά η σημερινή κατάσταση δεν υπήρχε παρά μόνον στην φαντασία μας - μπορεί βέβαια και στα σχέδια κάποιων...- και ότι δεν είναι διακριτή η κατανομή μεταξύ των τριών ειδών επιχειρήσεων της κατηγορίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι τάσεις στο εξεταζόμενο διάστημα δείχνουν τη δυναμική που υπήρχε:
-Το ποσοστό της μηνιαίας δαπάνης για ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια επί του συνόλου των δαπανών ανέρχεται σε 11% το 2009 από 7,5% το 1993. Από τις μεγαλύτερες αύξησεις σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες δαπανών.  
- Η εν λόγω κατηγορία βρίσκεται στην τέταρτη θέση των δαπανών μετά τα είδη διατροφής, μεταφορών και στέγασης. 
- Ζευγάρι ή ένας γονέας με ένα παιδί ή περισσότερα παιδιά άνω των 16 ετών, κατατάσσονται στο υψηλότερο ποσοστό της μηνιαίας δαπάνης σε ποσοστό 12,4%. Άτομο μόνο ηλικίας 65 ετών και άνω βρίσκεται στο μικρότερο ποσοστό, σε ποσοστό 6,6%. 
- Πιο υψηλό το ποσοστό επί του συνόλου της δαπάνης για ξενοδοχεία καφενεία και εστιατόρια για τα εισοδήματα με χαμηλές δαπάνες από τα εισοδήματα με υψηλές δαπάνες. Αυτό αποδεικνύει - με στοιχεία και ποσοστά- πόσο σημαντική είναι η διατήρηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.  
-Και στα  εισοδήματα με χαμηλές δαπάνες το ποσοστό των δαπανών για ξενοδοχεία καφενεία εστιατόρια είναι υψηλό επί του συνόλου σε ποσοστό 6,5% (τρίτη θέση
-Στα εισοδήματα με υψηλές δαπάνες το ποσοστό των δαπανών φθάνει στο 10,8% (τέταρτη θέση). 
-Στην Aυστρία Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται ως υψηλότερες οι δαπάνες που αφορούν στις μεταφορές, στη στέγαση και στην αναψυχή πολιτισμό.
Αναλυτικά, όλη η σχετική έρευνα, εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου