Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κέρκυρα, ΣΤΕ: Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις, παραμένουν σε "επιφυλακή"... (updated)

- Εμφανίστηκε και το έγγραφο που εκθέτει τον υφυπουργό Νικητιάδη...


Δεν έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας γύρω από τις σκέψεις, αρχικώς, κλεισίματος Τουριστικών Σχολών, που στη συνέχεια έγιναν εναλλακτικά σχέδια, ανάγκη περικοπών 1,5 εκατ. ευρώ και κατέληξαν στο... “ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα”. Στην Κέρκυρα... 

...πάντως, όπου η αναστάτωση ήταν πολύ μεγάλη και όπου διέρρευσαν και οι πρώτες πληροφορίες περί επικείμενου κλεισίματος Σχολών, το θέμα διατηρείται ψηλά στην τοπική επικαιρότητα και γενικώς έχει διαμορφωθεί και ένα αρνητικό κλίμα για τον υφυπουργό Νικητιάδη.
Η κριτική και οι διαφωνίες, τώρα, έχουν περάσει στο θέμα των οικοτροφείων και γενικότερα της νέας πολιτικής που επιχειρείται ως προς βασικές παραμέτρους του νευραλγικού τομέα Τουριστική Εκπαίδευση.
Εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε από την πλευράς μας, ότι αν προσπεράσουμε, για μία στιγμή, το γεγονός ότι ο ΟΤΕΚ, δυόμιση χρόνια επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και άλλο έναν χρόνο τουλάχιστον επί τελευταίας κυβέρνησης Ν.Δ., είχε αφεθεί πλήρως στην τύχη του και στην “κακομοιριά” του, ειπώθηκαν κάποιες αλήθειες στη Βουλή.
Βέβαια, κυρίαρχο και καθολικής αποδοχής σχόλιο, προκύπτει ένα: “τέτοια ώρα, τέτοια λόγια”...
Ασχετο: Το άλλο σχόλιο που, παραλλήλως παρεμπιπτόντως και εκ αντιδιαστολής προσθέτουμε εμείς, είναι ότι σε όποια περιοχή της χώρας δεν υπάρχει πολιτικό και κομματικό, ήτοι ψηφοθηρικό ενδιαφέρον, δεν υπάρχει ελπίς...
Συνεχίζουμε επι τούτου. 
Αναλυτικά το θέμα όπως το βλέπουν στην Κέρκυρα, από το corfupress.
Το οποίο corfupress, αργά το μεσημέρι δημοσίευσε και το αρχικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού προς τον ΟΤΕΚ, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ - στο οποίο είχαμε πρωτοαναφερθεί εδώ -  και το οποίο πρέπει να περικοπεί, θα εξοικονομηθεί από την αναστολή λειτουργίας των τριών σχολών, Θράκης (Αλεξανδρούπολης), Κέρκυρας και Ναυπλίου...
Πάντως η εικόνα που προκύπτει ότι στο υπουργείο, τελευταία, δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί και αποφασίζει η αριστερά, μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου