Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διαφαίνονται "λύσεις" για Σχολές και Κοινωνικό Τουρισμό

Έχουμε νεότερα από δύο φλέγοντα μέτωπα που άνοιξαν τις τελευταίες μέρες. Πρώτον για τις Σχολές του ΟΤΕΚ, μετά τον ορυμαγδό, σχεδόν σάλο που έχει προκληθεί έχουν αρχίσει οι ωριμότερες σκέψεις. Κατ’ αρχάς υπήρξε μία πολύ δυναμική και σε σκληρή γλώσσα παρέμβαση…


…της ΠΟΞ προς το ΥΠΠΟΤ, η οποία έκανε λόγο για νέα... «κατραπακιά» στο πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού και της ξενοδοχίας και ζήτησε από τον Π. Γερουλάνο, όχι απλώς διατήρηση των Σχολών αλλά και σημαντική αναβάθμισή τους!
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οδηγία άνωθεν (προφανώς Τρόικα) που είχε έρθει στο ΥΠΠΟΤ για τον ΟΤΕΚ αφορά μείωση προϋπολογισμού κατά 1,5 εκατ. ευρώ και τώρα, καταγράφεται μία αναδίπλωση ως προς το αν αυτό το κονδύλι μπορεί να εξοικονομηθεί χωρίς κλείσιμο Σχολών.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕΚ, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «βούληση και απόφαση του δ.σ. είναι η μείωση δαπανών λειτουργίας χωρίς κλείσιμο σχολικών μονάδων».
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι το «χωρίς κλείσιμο σχολικών μονάδων» αντιστοιχεί στην απόφαση και όχι απλώς σε… βούληση.
Στο άλλο μέτωπο, αυτό της κατάργησης του ΟΕΕ και του ΟΕΚ, φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε έναν νέο ενιαίο και συρρικνωμένο φορέα, με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, όμως, να «διασώζεται».
Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή και στον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος, οι οποίες μελετώνται και θα οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Για να δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου