Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Ανατολικό" ζήτημα είναι η παραίτηση Γερουλάνου;


Δέκα ώρες μετά την υποβολή μίας παραίτησης υπουργού και ακόμα ουδείς γνωρίζει επισήμως τι έχει απογίνει με αυτή! Ο Π. Γερουλάνος ακροβατεί μεταξύ πολιτικών παιγνίων και ευθυνών αναμένοντας, λέει, την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για να αποφασίσει αν θα επιμείνει...

...ή όχι στην παραίτησή του και στο μεταξύ, όλες αυτές τις ώρες όλοι ασχολούνται με το γνωστό “γαϊτανάκι” ευθυνών και “κολοκυθιάς” αρμοδιοτήτων.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις πληροφορίες που υπάρχουν από το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12:00 ότι η παραίτηση Γερουλάνου δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Διότι αν είναι έτσι, τότε απλά γινόμαστε μάρτυρες μία κακογουστης φάρσας με ακατανόητη λογική και σκοπιμότητα.
Όσο για την κίνηση αυτή καθαυτή του υπουργού, την παραίτηση είναι και αυτονήτη και επιβεβλημένη λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος και του προηγούμενου ανάλογου περιστατικού.
Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι η παραίτησή του δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Ο κ. Γερουλάνος θα πρέπει να παραμείνει και να εξαναγκαστεί να διαχειριστεί το θέμα και να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τον μετριασμό των αλγεινών εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί για τη χώρα.
Τόσο καιρό έβγαινε στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και μας επικοινωνούσε με δελτία τύπου και διάφορα “παραπολιτικά” πόσο πασχίζει να υπερασπίζεται την εικόνα της Ελλάδας στα ξένα media και νa προβάλλει περιπαθώς και εντέχνως τον τουρισμό και τον πολιτισμό της, ε, ας βγει και τώρα για να πράξει ακριβώς αυτό.
Ως υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. 
Και μετά, βλέπουμε...

2 σχόλια:

  1. Μαζί με την κυρία διεύθυντρια Χατζοπούλου, και το υπόλοιπο επιτελείο αργόμισθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, γιατί δεν του απαντάει ο Παπαδήμος με αυτό που δήλωσε ο Γερουλάνος όταν παραιτήθηκαν στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: "Είναι ώρα ευθύνης για όλους.
    Το να εγκαταλείπει κανείς το σκάφος την ώρα της κρίσης, είναι η πιο εύκολη επιλογή. Το να μένει και να μάχεται με όσα μέσα έχει στη διάθεσή του, είναι αυτό που τον καταξιώνει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή