Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Ο... λιβυκός παράγων" ΙΙ ή...

...πως ένα περιστατικό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τις συμφωνίες που φέρνουν χιλιάδες Λιβύους στην Ελλάδα


“Χαμός” έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο “President” όταν ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ πελατών του, που όπως έγινε γνωστό αργότερα είναι λιβυκής υπηκοότητας. Όσοι μας παρακολουθείτε στενότερα θα θυμάστε ότι ο δαιμόνιος angel από...

...τις 15 Δεκεμβρίου είχε μεταφέρει πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη για τους μεγάλους αριθμούς Λιβύων που κατέκλυζαν την πόλη.
Οι πληροφορίες για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών μεταξύ ελληνικών ομίλων που επιχειρούν στην Υγεία και της νέας Λιβυκής κυβέρνησης για τη νοσηλεία και αποθεραπεία (σωματική ή και ψυχολογική) δεκάδων χιλιάδων πολιτών της χώρας σε ελληνικά νοσοκομεία και κλινικές έναντι αδρών νοσηλείων και επιδοτήσεων, όχι απλώς επιβεβαιώνονται αλλά έχουν και συνέχεια.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λοιπόν, η συμφωνία για τις νοσηλείες περιλαμβάνει πλέον και κλινικές στην Αθήνα (Νότια Προάστια, Αμπελόκηποι κ.λπ.) αλλά από ό,τι ακούμε και στη Ρόδο.
Όπου, μας λένε, ορισμένα ξενοδοχεία άνοιξαν στο καταχείμωνο ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Οι νοσηλευόμενοι, τραυματίες σωματικά και ψυχικά από την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, συνοδεύονται απο συγγενείς και φιλικά τους πρόσωπα, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται και αυτά έμμεσα από τις συμφωνίες.
Μαθαίνουμε ακόμη ότι ενεργό ρόλο σε όλη τη διαδικασία και στις συνεννοήσεις έχουν και οι αμερικανικές προξενικές αρχές, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να το επιβεβαιώσουμε απολύτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου