Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Περιουσία ΕΟΤ: Παραχωρήσεων συνέχεια με ΚΥΑ και απόφαση δ.σ.


Είχε μεγάλο αντίκτυπο και δεχθήκαμε πολλά μηνύματα για τη χθεσινή ανάρτηση για τον ΕΟΤ αλλά κυρίως για το ζήτημα της περιουσίας του και του πως αυτή “φυλλορροεί” - για να μην πούμε κάτι χειρότερο - μεταβιβαζόμενη προς κάθε άλλη κατεύθυνση, συνοπτικά...

...και χωρίς κανένα αντάλλαγμα για τον Οργανισμό.
Η αλήθεια είναι οτι δεν ολοκληρώσαμε την αναφορά μας στο ζήτημα της περιουσίας με τη χθεσινή ανάρτηση. 
Στο ίδιο άρθρο του Ν. 4049 με το οποίο περνούν σε Δήμους και ΥΠΠΟΤ συνολικά πάνω από 105 ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία κυριότητας και ιδιοκτησίας ΕΟΤ (και διαχείρισης ΕΤΑΔ) υπάρχει και μία παράγραφος, σύμφωνα με την οποία, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, επιτρέπεται να παραχωρηθούν κατά κυριότητα ή κατά χρήση ή να διατεθούν δωρεάν σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε φύσεως, που ανήκουν στην ΕΤΑ∆ και στον Ε.Ο.Τ., ύστερα από απόφαση του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ∆  ή του Ε.Ο.Τ. αντίστοιχα.
Μία διάταξη που ανοίγει πολλούς “δρόμους” και που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας. 
Πάντως επιμένουμε: Η περιουσία του ΕΟΤ - που ετοιμάζονται να του γιορτάσουν και τα 60 χρόνια του - ήταν ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια ακινήτων στη χώρα, τόσο από πλευράς αξίας των περιουσιακών στοιχείων, όσο και από πλευράς θεσμών και συμβολισμών.
Ο τρόπος που κατατεμαχίζεται και διανέμεται η κυριότητά της δεξιά και αριστερά, ειδικά με τις παραχωρήσεις σε τοπικούς φορείς προς εκμετάλλευση και κερδοσκοπική δρστηριότητα, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα ή όφελος για τον Οργανισμό και κατά προέκταση για τον Τουρισμό, είναι από απαράδεκτη έως απαξιωτική.
Ας μπει ένα "φρένο" σε αυτό το "χωρίς κανένα αντάλλαγμα"... 
Σε ό,τι έχει απομείνει, έστω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου