Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ρόδος: Μεγάλη συγκέντρωση για ΦΠΑ


Δεν το είδαμε να “παίζει” σε κάποιο από τα αθηνοκεντρικά media, αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος και να μας "ξέφυγε" κάτι. Πάντως, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, η εκδήλωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κατάργησης του...

...καθεστώτος ΦΠΑ των νησιών, μέτρο που περιλαμβάνεται στα νεότερα συμφωνηθέντα με την Τρόικα.
Όπως διαβάζουμε στη “Δημοκρατική”, η συγκέντρωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των κύριων φορέων της αγοράς του νησιού και της Δωδεκανήσου, είχε και μέγα πλήθος και μέγα πάθος και οπωσδήποτε έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα και προς την κυβέρνηση αλλά και προς τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές.
Η κατάργηση του καθεστώτος του μείον 30% επί των συντελεστών ΦΠΑ, θα έχει σημαντική επιβάρυνση στην καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών, ιδίως των ακριτικών, πέραν φυσικά του αντίκτυπου που θα έχει στο τουριστικό τους προιόν, εν μέσω περιόδου, μάλιστα, αν έχουν βάση τα χρονοδιαγράμματα που ορίζουν οριστικές αποφάσεις εφαρμογή των νέων μέτρων μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου