Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κρατήσεις για 2012: Μεταξύ σφύρας (εικόνων και κλίματος) και άκμονος (συμπόνια αλλά... εξ αποστάσεως)


Βαρυσήμαντη η χθεσινή παρέμβαση του ΣΕΤΕ για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και για το πως επηρεάζει τις προκρατήσεις στις μεγάλες αγορές του τουρισμού μας, εδώ και αρκετό καιρό...

...όπως είχαμε επισημάνει πριν από μερικές εβδομάδες. 
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και τα ποσοστά μείωσης του ρυθμού κρατήσεων σε ορισμένες αγορές, αυτές τις μέρες, κινούνται σε ποσοστά που δεν έχουν ξαναδεί οι Ελληνες τουριστικοί επιχειρηματίες, τουλάχιστον όχι από την περίοδο που ξέσπασε ο πρώτος πόλεμος του Κόλπου, στις αρχές της δεκαετίας του ’90!
Ωστόσο, παρατηρείται και ένα παράξενο φαινόμενο: Όσο εντείνεται όλη αυτή η πίεση από την πλευρά της Γερμανίας και της Τρόικας, με τις αιχμηρές έως και απαράδεκτες ή και προσβλητικές, σε ορισμένες περιπτώσεις, δηλώσεις και σχόλια, άλλο τόσο εξαπλώνονται τάσεις υποστήριξης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, από πολιτικούς και πολιικά κόμματα, καλλιτέχνες, διανοούμενους, απλό κόσμο. 
Πληθαίνουν, δηλαδή, οι φωνές σε media, ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα αλλά και σε κοινωνικά μέσα που καλούν σε ένα τέλος σε αυτές τις αφόρητες πιέσεις προς την Ελλάδα και σε στήριξη του ελληνικού λαού.
Δεν προκύπτει, όμως, ούτε προεξοφλείται και διασύνδεση αυτού του κύματος συμπαράστασης με την εξέλιξη των κρατήσεων για τη χώρα μας.
Ίσως για τον πολύ απλό λόγο, ότι μπορεί να εκφράζει κανείς την συμπαράστασή του και τη συμπάθειά του προς έναν λαό και μία χώρα που δοκιμάζεται, αλλά κατά πόσο είναι διατεθειμένος να την επισκεφθεί για διακοπές όταν βομβαρδίζεται καθημερινά από εικόνες χάους, εξαθλίωσης και σενάρια “καταστροφολογίας”;
Εκείς βρίσκεται και το “κλειδί” του πόσο από το χαμένο έδαφος θα μπορέσει να ανακτήσει ο Ελληνικός Τουρισμός και πόσο σύντομα, αν υποθέσουμε ότι προχωρούμε με τα θετικά σενάρια για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου