Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Από τα χαμόγελα στις Βρυξέλλες, στην αγωνία για τη νέα περίοδο


Σαφώς και υπάρχει έκδηλη ανακούφιση και ικανοποίηση σε πολλά επίπεδα και κλιμάκια για τις εξελίξεις ως προς τις αποφάσες του Eurogroup, αλλά, προς το παρόν, εμείς στεκόμαστε κυρίως στο αν και πως θα περάσει αυτή η θετική εικόνα και στους πολίτες των χωρών που μας ενδιαφέρουν ως αγορές...

...προέλευσης τουριστών.
Μας ενδιαφέρει να ξεκινήσει μία περίοδος ομαλότητας που θα αποτρέψει περισσότερες ακυρώσεις groups, συνεδρίων και άλλων διοργανώσεων, θα αποθαρρύνει καιροσκόπους και κερδοσκόπους από νέες πιέσεις και “παιχνίδια” και θα δώσει τη δυνατότητα στις χιλιάδες επιχειρήσεις του τουρισμού να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν βαθιές ανάσες.
Δυστυχώς, τα πράγματα με τις κρατήσεις είναι κάτι παραπάνω από οριακά, καθώς οι tour operators πλέον βρίσκονται σε αντίστροφη μέτρηση ως προς τις πιθανές περικοπές θέσεων και δυναμικότητας για τη νέα περίοδο και είναι σαφές ότι δεν μπορούν να περιμένουν.
Από την άλλη πλευρά, οι ανταγωνιστές μας καλπάζουν - ακούμε ότι σε ορισμένους προορισμούς, γειτονικούς, άρχισαν stop sales για Ιούλιο και Αύγουστο από τώρα! - προβάλλονται, αποσπούν ολοένα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.
Όσο για το Eurogroup, το “κούρεμα” το PSI και τα νέα δυσβάστακτα και επαχθή μέτρα, απομένει να δούμε πως θα εφαρμοστούν, πόσος καιρός θα περάσει πριν... “χρειαστούν και νέα μέτρα” αλλά και πόσα από αυτά τα 130 δισ. Ευρώ θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία και θα δοθούν για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης...
Ταύτα και καλημέρα σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου