Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η παραίτηση, το γυμναστήριο και γιατί ο Παύλος, μάλλον, δεν θέλει να είναι υπουργός (τώρα)


Με το που έγραψε ο “Βηματοδότης” για το γυμναστήριο, έγινε φυσικά αναπαραγωγή παντού και με πρόσθετα σχόλια και επισημάνσεις. Εμείς το γράψαμε την Παρασκευή το πρωί και ίσως να ήμασταν και οι πρώτοι και οι μοναδικοί, όμως, ξέρετε ότι ποτέ δεν στεκόμαστε σε τέτοιες πρωτιές και μοναδικότητες, αλλά πιστεύουμε ότι το γυμναστήριο είναι μία σημειολογική λεπτομέρεια...

... - και επαναλαμβανόμενη επιβεβαίωση - μίας πολιτικής συμπεριφοράς, οι εκφράσεις και εκφάνσεις της οποίας έχουν εκδηλωθεί και εμφανιστεί από την πρώτη κιόλας περίοδο της θητείας του.
Αυτό που βιώνουμε, όμως, από την Παρασκευή, είναι μάλλον πρωτόγνωρο. Και αυτό δεν αφορά τον συγκεκριμένο υπουργό, αφορά και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό. Δύο μέρες μετά δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου για το αν η παραίτηση έγινε δεκτή ή όχι και με τι σκεπτικό!!!
Εμείς εκτιμούμε ότι ο Π. Γερουλάνος ήθελε να γίνει δεκτή η παραίτησή του σε αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία. Διαλέξτε λόγους: Το νομοσχέδιο για τη βία στον Αθλητισμό, έχει ξεσηκώσει θύελλες διαμαρτυριών και προσωπική του στοχοποίηση. Ο κόσμος του πολιτισμού δεν θέλει να τον  βλέπει, γενικώς και ειδικώς.
Και στον Τουρισμό, όπου δικαιούμαστε και δια να ομιλούμε, η μείωση αυτή τη στιγμή των κρατήσεων από τις περισσότερες αγορές κινείται σε διψήφια ποσοστά, από 15% έως και 50%(!), ανάλογα με την αγορά προέλευσης, τον tour operator και τον προορισμό, η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη από κάθε αγορά ενδιαφέροντος, ενώ τα φλέγοντα ζητήματα της αγοράς που εκκρεμούν δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.
Σε δέκα μέρες (θα) πρέπει να βρεθεί στο Βερολίνο, στη σημαντικότερη έκθεση για την τουριστική αγορά και να κινηθεί μεταξύ της χαώδους μείωσης κρατήσεων, που δεν μπορεί βεβαίως να αποδοθεί μόνον στην “αρνητική δημοσιότητα για την Ελλάδα” και της εκπροσώπησης της χώρας ενώπιον των Γερμανικών μέσων και των ερωτήσεων των γερμανών δημοσιογράφων. Απλά σκεφτείτε ότι ο Π. Γερουλάνος, θα είναι ο πρώτος υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης που θα βρεθεί στη Γερμανία λίγο μετά τις όποιες αποφάσεις του Eurogroup τις επόμενες μέρες και τις υπόλοιπες τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών της Γερμανίας.
Και δυστυχώς για αυτόν, εκεί, δεν θα μπορεί να “συνεννοηθεί” εκ των προτέρων ερωτήσεις και τοποθετήσεις... 
Γενικά, χρονικά, μπροστά του έχει μόνον κριτική, επίκριση, αδυναμία χειρισμού καταστάσεων, αδυναμία περαιτέρω αξιοποίησης μέσων επιρροής (π.χ. διαφήμιση ΕΟΤ, ΟΠΑΠ κ.λπ), πληθώρα προβλημάτων και επιδείνωσης συνθηκών αγοράς και επιχειρήσεων και φυσικά εξασθενούμενη ή φθίνουσα πολιτική υποστήριξη και κάλυψη, όσο ο ΓΑΠ χάνει ισχύ, κύρος και “μούρη” στις διαδικασίες διαδοχής του στο κόμμα του για να το πούμε λαϊκά.
Πολύ απλά και κυνικά, το επόμενο δίμηνο δεν έχει πολλές ευκαιρίες θετικής προβολής και προσυμφωνημένων photo opportunities για τον κ. Γερουλάνο. Υπό το πρίσμα του ότι είχε αποφασίσει να τεθεί στην κρίση του εκλογικού σώματος της Α Αθηνών και μάλιστα, όπως σας είχαμε πάλι αποκαλύψει, αναζητεί και τον χώρο στέγασης του πολιτικού του γραφείου.
Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι μεταξύ, του παλαιόθεν πολιτικού ενστίκτου του να παραμείνει υπουργός και “μέσα στα πράγματα” πάση θυσία από τη μία πλευρά και της ψυχρής υπολογιστικής του προσωπικής λογικής από την άλλη, η παραίτηση είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί.
Ορισμένα media, δε, γνωστά και μη εξαιρετέα, έσπευσαν να επιδοκιμάσουν την “ευθυξία” του, σε αντιδιαστολή, μάλιστα με την έλλειψη αυτής (;) του Χ. Παπουτσή.
Ένα έχουμε να πούμε: Το ότι ασχολούμαστε και τόσο πολύ μαζί του, σημαίνει ότι πετυχαίνει κάποιους από τους στόχους του...
Από τα πιο αντιπροσωπευτικά σχόλια, εδώ .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου