Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση IATA για το "οικονομικό κίνητρο" του ΔΑΑ;


Η πληροφορία είναι αρκετά αξιόπιστη και πολύ “φρέσκια”. Η πρωτοβουλία του ΔΑΑ για το “οικονομικό κίνητρο” υπό την μορφή “επιστροφής ποσού” επί φθηνών εισιτηρίων σε αεροπορικές εταιρείες, την οποία ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα, φαίνεται ότι...

...έχει προκαλέσει την αντίδραση του διεθνούς φορέα αερομεταφορών, του ΙΑΤΑ. 
Η διοίκηση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, με σχετική επιστολή της ενημερώνει τη διεύθυνση του Αεροδρομίου ότι το κίνητρο αυτό, έτσι όπως ανακοινώθηκε και όπως πρόκειται να εφαρμοστεί από τον ΔΑΑ, εγείρει ζητήματα "αθέμιτου ανταγωνισμού" και θα πρέπει είτε να ισχύσει για όλους τους τύπους ναύλων και για όλες ανεξαιρέτως τις αεροπορικές εταιρείες, είτε να μην υλοποιηθεί.
Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ποια είναι η αντίδραση του ΔΑΑ στην παρέμβαση ΙΑΤΑ αλλά προφανώς θα επιχειρήσει να δώσει πρόσθετες διευκρινίσεις και εξηγήσεις για το πρόγραμμα, το οποίο θα έπρεπε να έχει αρχίσει να "τρέχει' από την 1η Φεβρουαρίου. 
Είναι σαφές πάντως και γνωστό χρόνια τώρα στην τουριστική αγορά και στον χωρο των αερομεταφορών, ότι οι όροι “οικονομικό κίνητρο” “επιστροφή ποσού” κ.λπ., κτυπούν “κόκκινο” στα ευρωπαικά και διεθνή κανονιστικά συστήματα.
Απομένει να δούμε τη συνέχεια της υπόθεσης και το αν τελικά θα καταστεί δυνατή η  υλοποίησή του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου