Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ξενοδοχεία Μαγνησίας: Έμειναν απλήρωτα από τον ΟΕΕ λόγω... ασθενείας!


Και μία λεπτομέρεια ελληνικού κρατικού σουρεαλισμού  (ο όρος που έχουμε εφεύρει για τα “παλαβά” του ελληνικού κράτους) που έχει να κάνει με την άλλη απίστευτη ιστορία της κατάργησης του ΟΕΕ και της άγνωστης τύχης του προγράμματος κοινωνικύ τουρισμού. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας...

...έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα ξενοδοχεία της χερσαίας και νησιώτικης Μαγνησίας, τόσο λόγω των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης που πλήττει τη χώρα αλλά ακόμη περισσότερο λόγω της μη αποπληρωμής του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΕΕ 2011 τόσο σε διανυκτερεύσεις όσο και ημιδιατροφή. Το ύψος της αποπληρωμής ανέρχεται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 220 ξενοδοχεία της Μαγνησίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 
Ως εδώ, εντάξει, το θέμα κινείται εντός μίας ας πούμε κατανοητής λογικής.
Αλλά τι υποστηρίζει η Ένωση: “Τα χρήματα για την αποπληρωμή του προγράμματος είχαν φτάσει το Δεκέμβριο του 2011 στο ταμείο του τμήματος ΟΕΕ Βόλου, ωστόσο λόγω άδειας ασθενείας της υπαλλήλου και μη υπάρχοντος άλλου προσωπικού στο γραφείο, επεστράφησαν στα Κεντρικά”!!! 
Αποτέλεσμα η μη αποπληρωμή του προγράμματος έως και σήμερα.
Και το δια ταύτα: “Το 80% των ξενοδοχείων της Μαγνησίας αποτελείται από μικρά ξενοδοχεία τα οποία τα τελευταία χρόνια δουλεύουν με προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ο τζίρος τους αγγίζει το 80%, οπότε είναι αντιληπτό σε όλους, πόσο σημαντική είναι η διατήρηση αυτών των προγραμμάτων”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου