Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διακοπή πτήσεων και οριστική "προσγείωση" για την Malev


"Θα μείνει η Ουγγαρία χωρίς εθνικό αερομεταφορέα;" και "τι θα γίνει με το κενό που αφήνει στην αγορά;" είναι τα ερωτήματα που κυριαρχούν σήμερα, από το πρωί, μετά τη διακοπή των πτήσεων της Malev, εξέλιξη που αν και...

...αναμενόμενη από αρκετούς γνώστες της αγοράς των αερομεταφορών στην Ουγγαρία μετά την ένταξη της εταιρείας στον νόμο περί πτωχεύσεων από την κυβέρνηση, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
Και αναστάτωση, βέβαια, μεταξύ χιλιάδων ταξιδιωτών και επιβατών, ακόμα και στη χώρα μας όπου η εταιρεία είχε τα ταλευταία χρόνια ένα αρκετά αξιόλογο πτητικό και μεταφορικό έργο. 
Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία  διέκοψε τις πτήσεις της, από νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοινώνοντας την απόφασή της στην ιστοσελίδα της. 
«Από τις 3 Φεβρουαρίου, στις 06:00 πμ (05:00 GMT), ύστερα από σχεδόν 66 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, δεν θα απογειωθούν άλλα αεροπλάνα της Malev», αναφέρει στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο επικεφαλής της Λοράν Λίμπεργκερ. 
Η Malev αντιμετώπιζε αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία βρισκόταν προ πτώχευσης, έγραψε ο Λίμπεργκερ, προσθέτοντας ότι οι προμηθευτές της είχαν απαιτήσει την αποπληρωμή των χρεών «από τη μια μέρα στην άλλη», γεγονός αδύνατο για την εταιρεία.
Η Malev αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες επί πολλά χρόνια.
Νωρίτερα φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει την Ουγγαρία να ζητήσει από την εταιρεία να της επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ, που είχε λάβει σε κρατική χρηματοδότηση. 
Υστερα από την απόφαση αυτή, η Βουδαπέστη διέκοψε την οικονομική της βοήθεια προς την Malev.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου