Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Περίοδος 2012: Χάνει το πρώτο “τρένο” των κρατήσεων η Ελλάδα


- Ετοιμάζουν περικοπές θέσεων οι TOs...

Συνεχίζουμε με τα δικά μας, τι να κάνουμε; Τις τελευταίες μέρες, ετοιμάζαμε μία ανάρτηση συγκεντρώνοντας στοιχεία για την εξέλιξη των κρατήσεων για την Ελλάδα. Τα πράγματα ήταν πολύ απογοητευτικά, από σήμερα φανταζόμαστε ότι θα είναι...

...και ιδιαίτερα ανησυχητικά!
Μέχρι και χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, ο ρυθμός των κρατήσεων για Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και σε πολλές από τις σημαντικότερες αγορές κινείται σε διψήφια ποσοστά μείωσης, σε σύγκριση με πέρυσι.
Στα σχετικά αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν από Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία, προστίθενται τώρα και καποιες δυσάρεστες εκτιμήσεις από τη Σουηδία και σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, φαίνεται να “παγώνει” ελαφρώς και η Φιλανδία.
Το πιο ανησυχητικό που μάθαμε και μεταφέρουμε έχει να κάνει με τα σχέδια και τον προγραμματισμό αρκετών tour operators.
Οι οποίοι έχουν εξαντλήσει πια τα περιθώρια αναμονής και από αυτές τις μέρες κιόλας, αν δεν υπάρξουν ενδείξεις αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος για ελληνικούς προορισμούς θα αρχίσουν να περικόπτουν χωρητικότητα και να σταματούν πτήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι tour operator που δραστηριοποιείται στις Βόρειες χώρες, είχε ενημερώσει συνεργάτες του ότι από αυτήν την εβδομάδα θα αναγκαστεί να “κόψει” αεροπορικές θέσεις, σε ποσοστό που μπορεί να φθάσει και το 20%!
Και επανλαμβάνουμε, όλα αυτά πριν τα χθεσινοβραδυνά. Το “στοίχημα” - αν υπάρχει κάτι τέτοιο - είναι να πειστούν οι ξένοι ότι η ψήφιση του νέου Μνημονίου θα οδηγήσει σε μία περίοδο ομαλότητας. 
Αυτό που δεν έχει εκτιμηθεί πλήρως ακόμα, είναι η επικείμενη επιβάρυνση του τουριστικού πακέτου από τις προβλεπόμενες στο Μνημόνιο ΙΙ μεταβολές στους συντελεστές του ΦΠΑ. Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις θα έχουμε σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου