Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΟΤ: Οι μετακινήσεις θα κοστίζουν... όσο οι χορηγίες;


Γίνεται της... μετακίνησης εξωτερικού στον ΕΟΤ ή μήπως είναι η ιδέα μας; Η μία απόφαση διαδέχεται την άλλη, ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων από τα κεντρικά βρίσκεται διαρκώς σε ταξίδια, είτε για παραλαβές και παραδόσεις περιπτέρων είτε...

...για επιβεβαίωση- διαπίστωση “καλης εκτέλεσης” έργων χορηγιών κ.λπ.
Από τη μία πλευρά γίνεται, όντως, μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και κονδυλίων από τη Διοίκηση και από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες για μετακινήσεις στο εξωτερικό έχουν γίνει... ακριβή καθημερινότητα! 
Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι για τη συγκεκριμένη εξαιρετική - όπως ακούμε - πρωτοβουλία του “Sympossio – 3rd Greek Gourmet Touring”, αυτού του γαστρονομικού tour που ξεκίνησε η Aldemar, ο ΕΟΤ συμμετέχει με χορηγία περίπου 29.000 ευρώ.
Για να διαπιστωθεί, λέει, η καλή εκτέλεση του έργου και ότι τηρούνται οι υποχρεώσεις των ρογανωτών ένταντι του χορηγού ΕΟΤ, έχουν συσταθεί τριμελείς επιτροπές από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού - ακόμα και για χώρες όπου υπάρχει Γραφείο ΕΟΤ - με το κόστος για κάθε ταξίδι της κάθε επιτροπής να μην πέφτει αθροιστικά κάτω από 3.000 Ευρώ! 
Ήδη, από ό,τι βλέπουμε, ο ΕΟΤ έχει καταβάλει σε μετακινήσεις μελών της Επιτροπής, κοντά 6.000 ευρώ και έτσι όπως πάει, πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση θα έχει δαπανήσει ποσό όσο πειρπου τα μισά λεφτά της χορηγίας, για να μην πούμε και αρκετά παραπάνω!!!
Δημοσιονομική Ελλάς, το μεγαλείο σου...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου