Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κατάργηση Οργανισμού Εργατικής Εστίας: "Ταφόπλακα" στον εσωτερικό τουρισμό πιθανή διακοπή του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

- Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στη χώρα κυβερνώντες και δανειστές;
- ΠΟΞ:"Δεν καταλαβαίνουν τι πρόβλημα δημιουργούν;"
Μιλάμε για καταστάσεις απίστευτες και για υπουργούς ή όποιους άλλους (απο)δέχονται ή κάνουν τέτοιες εισηγήσεις ανεκδιήγητους. Επιεικώς. Πέραν των 300.000 δικαιούχων (όσοι είχαν απομείνει μετά τις περικοπές) που βρίσκονται στο κενό, πολύ θα θέλαμε και εμείς και οι χιλιάδες…


…μικρομεσαίοι επαγγελματίες ανά τη χώρα να πληροφορηθούμε ποιοι Έλληνες πολιτικοί συνήνεσαν και ποιοι ξένοι από τους δανειστές-εντολοδόχους διέταξαν αυτήν την κατάργηση, με τι όρους και το κυριότερο, με ποια εναλλακτική.
Αν φυσικά σκέφτηκαν ή προνόησαν για κάτι τέτοιο.
Αν δεν υπάρχει μέριμνα για μεταφορά ή υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από άλλον φορέα ή με άλλον τρόπο, τότε ο κ. Κουτρουμάνης, ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Βενιζέλος και η παρέα τους, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έδωσαν τη «χαριστική βολή» και έβαλαν και την «ταφόπλακα» μαζί, στην ψυχορραγούσα, ήδη, οικονομία του εσωτερικού τουρισμού.
Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και μεγάλο πλήγμα σε μία παραδοσιακή μορφή κοινωνικής παροχής που δεν ωφελούσε μόνον ολόκληρες κοινωνικές ομάδες πολιτών, αλλά έδινε δουλειά και εισόδημα σε χειμάζουσες τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.
Και αν τέλος πάντων, θεωρούσαν κάποιοι, ότι γινόταν κατάχρηση ή κακοδιαχείριση ή υπήρχαν άλλα ζητήματα με αυτό το πρόγραμμα, ας φρόντιζαν να το εξυγιάνουν ή να θέσουν αυστηρότερα κριτήρια.
Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση της ΠΟΞ, του πρώτου φορέα που βγήκε με ανακοίνωση αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή.
«Πρόκειται για μια καθ’ όλα λανθασμένη και άστοχη απόφαση η οποία ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή διάλογο. Είναι προφανές ότι αυτοί που συνέλαβαν τη ιδέα να εξοικονομηθούν έσοδα από αυτή την κατάργηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι δημιουργούν πολλαπλό κοινωνικό θέμα, ανεργία, αλλά και τουλάχιστον αντίστοιχη μείωση εσόδων του κράτους από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και φόρους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
"Είναι σαφές ότι η όποια άνοδος των μεγεθών του τουρισμού το 2011 δεν επιμερίστηκε ισομερώς σε όλους τους κλάδους, μάλιστα η μεγάλη μάζα των μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων τα οποία δραστηριοποιούνται σε περιοχές που υποδέχονται Έλληνες, κατέγραψαν οδυνηρές απώλειες για ακόμη μια χρονιά" επισημαίνει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι άλλες ανταγωνίστριες χώρες έχουν επεκτείνει τα αντίστοιχα προγράμματα, επιδοτώντας τουρισμό τρίτης ηλικίας από την Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας έτσι την ανεργία και την εποχικότητα, προσφέροντας συνάμα κοινωνικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου