Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Φρουτάκια": Από 41... ερωτήματα της Ε.Ε. η υπόθεση ΟΠΑΠ και VLTs


Πήγε να “χαθεί” κάπως, λόγω των εξελίξεων των ημερών, αλλά δεν πρέπει. Και θα φροντίσουμε και εμείς, όσο μπορούμε, να μένει στην επικαιρότητα. “Γύρισαν τα μάτια τους” σαν τζακ-ποτ σε κουλοχέρη, στην Ευρωπαική Επιτροπή με την υπόθεση του ΟΠΑΠ και τα “φρουτάκια”. Η Ε.Ε.  ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει...

...σε 41 ερωτήματα σχετικά με τις δυο συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και με τη σκοπιμότητα ύπαρξης του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ.
Πρόκειται για τις συμβάσεις που αφορούν στην επέκταση και διεύρυνση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ για 10 χρόνια σε συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως επίσης και στην εκχώρηση της άδειας εκμετάλλευσης 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs) από τον Οργανισμό. 
Η Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε απευθείας αναθέσεις στον ΟΠΑΠ και όχι σε διαδικασίες ανοιχτού διαγωνισμού.
Η κυβέρνηση ερωτάται για τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε «απευθείας αναθέσεις» στον ΟΠΑΠ και όχι σε διαδικασίες ανοικτού διαγωνισμού, ενώ ζητά εξηγήσεις για την επέκταση του «δικαιώματος της πρώτης άρνησης» στα νέα παιχνίδια που διαθέτει ο οργανισμός από τη σύμβαση του 2000. 
Σε ό,τι αφορά τα VLTs, ζητούνται εξηγήσεις για το βαθμό που θεωρούνται νέα παιχνίδια στην αγορά, αλλά και τη συμβατότητά τους με τους «κουλοχέρηδες» των καζίνο. Στη σύμβαση των VLTs, τα οικονομικά χαρακτηριστικά είναι περιορισμένα. 
Η Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο δείκτης IRR της επένδυσης και κατά πόσο έχει βάση η παραδοχή, ότι ένας «συνετός επενδυτής» θα διέθετε το 50% της αξίας της άδειας ως προκαταβολή.
Θα έχουμε και συνέχεια από εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου