Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

"Give Greece a chance": Ξεκινάει η εκστρατεία του ιδιωτικού τομέα...


... και ορισμένες σκέψεις για την "ευκαιρία" που δίνεται και σε κάποιους άλλους


Ουσιαστικά, ετοιμαζόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και από χθες άρχισε να δημοσιοποιείται ευρύτερα η πρωτοβουλία μεγάλων επιχειρήσεων, ελληνικών και ξένων, για την υλοποίηση μίας δυναμικής επικοινωνιακής εκστρατείας υπό το μήνυμα “Give Greece a Chance”. Στην πρωτοβουλία...

...πρωτοστατούν από πλευράς Συνδέσμων, ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΒ με όλα τα μέλη τους και από πλευράς μεμονωμένων υποστηρικτών, εταιρείες όπως η Aegean Airlines,  το Costa Navarino, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και άλλες
Η πρωτοβουλία έγκειται στην δημοσίευση καταχωρήσεων στις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ευρώπη, σε τέσσερις γλώσσες, με κείμενο όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα βασικά στοιχεία του τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, στα πρώτα θετικά αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας και με την παρότρυνση-έκκληση-τοποθέτηση του “Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα”.
Έχει, ήδη, δημιουργηθεί και σχετικό site, με τίτλο "Greece is Changing", λιτό, αλλά σαφές και γρήγορο.
Αναμφίβολα, αξιέπαινη και άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία των φορέων και πολλών “μπράβο” η απόφαση των επιχειρήσεων που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της εκστρατείας.  
Ωστόσο (δυστυχώς ή ευτυχώς, εδώ στο tourism lobby, πάντα έχουμε ένα... “ωστόσο”):
Πρώτον, έχουμε κάποιες παρατηρήσεις και κάποιες επιφυλάξεις για το τελικό μήνυμα που περνάμε με αυτήν την εκστρατεία και που θέλουμε να φθάσουμε, αλλά επειδή δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το σύνολο των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί, επιφυλασσόμεθα για αργότερα.
Δεύτερον, αυτό που μας θυμώνει και μας εκνευρίζει είναι αυτή η αφοπλιστικά κυνική διαπίστωση ότι πάλι ο ιδιωτικός τομέας “βγάζει το φίδι από την τρύπα”!
Προσπερνώντας το γνωστό και σύνηθες αντεπιχείρημα “αυτοί που έχουν λεφτά, να βάλουν πλάτη”, αυτό που ζούμε για μία ακόμα φορά ως παρατηρητές από τις κερκίδες, είναι να σπεύδει ο ιδιωτικός τομέας να επιχειρεί να καθαρίσει την εικόνα του χάους και της διάλυσης του κράτους που το πολιτικό μας σύστημα έχει προκαλέσει, το οποίο πολιτικό σύστημα, σε λίγες εβδομάδες, θα έρθει να μας πει τι καλά που τα έκανε και πόσο πολύ θέλει “να υπηρετήσει το λαό” και “τα συμφέροντα της χώρας”!
Οι επιχειρήσεις βγαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν ευθύνες και κόστη και παραδίπλα, υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι κάνουν ταξιδάκια κατόπιν εορτής, δίνουν πέντε- έξι συνεντεύξεις, βλέπουν στα πεταχτά και κάποιους παράγοντες και επιστρέφουν για να εισπράξουν τα εύσημα!
Αυτά προς το παρόν... 

1 σχόλιο:

  1. Περισσότερες πληροφορίες που πήραμε επισήμως: Η ολοσέλιδη καταχώρηση έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται από χθες και το πλάνο ολοκληρώνεται αύριο.
    Εμφανίσεις θα γίνουν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας και του Βελγίου, όπως για παράδειγμα: Bild Deutschland, Frankfurter Allgemeine Zeitung F.A.Z., Die Welt. Les Echos, Le Figaro, Le Monde, De Telegraaf, Le Soir ενώ εμφάνιση έχει ήδη γίνει σε Financial Times, International Herald Tribune και Wall Street Journal.
    Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για συνέχιση των καταχωρήσεων.
    Όπως καταλάβατε, "τεστάραμε" το media registration. Η ανταπόκριση (welcome) υπήρξε άμεση, εντός λίγων λεπτών και τα ερωτήματα που υποβάλαμε απαντήθηκαν σε διάστημα μικρότερο των δύο ωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή