Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νησιωτικό "τσουνάμι" αντιδράσεων για την κατάργηση του 30% στο ΦΠΑ!


- Σημαντικές μεταβολές και στα εργασιακά με τα νέα μέτρα

Πολλές και πολυεπίπεδες οι επιπτώσεις των νέων μέτρων που υπαγορεύει η Τρόικα και στα του Τουρισμού πράγματα. Στα εργασιακά φαίνεται ότι θα υπάρξουν αρκετές ανατροπές και μεταβολές στα ισχύοντα, τα οποία κωδικοποιούνται και θα έχουμε νεότερα τις επόμενες μέρες. Τα πλέον σημαντικά...

...όμως, φαίνεται ότι έρχονται από το μέτωπο του ΦΠΑ, όπου έχει ξεσηκωθεί το (νησιωτικό) σύμπαν. 
Κατ’ αρχάς οι δεσμεύσεις και τα σχέδια περί μετάταξης της εστίασης σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, μάλλον θυσιάζονται, εκ νέου στον βωμό της δανειακής σύμβασης, ενώ, όπως επισημαίναμε πριν από λίγες μέρες, το “προνομιακό” καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου βρίσκεται πλέον υπό ευθεία “απειλή”.
Μαθαίνουμε ότι οι θέσεις της Τρόικας για αυτό το θέμα ήταν απόλυτες και οι πιέσεις να περιληφθεί στα νέα μέτρα και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα το εφαρμόσει, ασφυκτικές.
Σε βαθμό που δημιούργησε ερωτήματα για το αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτήν την επιμονή.
Το ζήτημα αυτό, βέβαια, πέφτει ως “καυτή πατάτα” στα χέρια όλων όσοι τόσους μήνες τώρα διαβεβαίωναν και απέκλειαν τέτοιο ενδεχόμενο καν, χαράσσοντας μάλιστα και “κόκκινες γραμμές” και άλλα τέτοια εθνικοτοπικοπατριωτικά. 
Μιλούσαν δε και για πιθανότητα ανάλογου καθεστώτος και στα νησιά του... Ιονίου!
Οι εντονότατες αντιδράσεις από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο των νησιών έχουν αρχίσει και εκδηλώνονται από τις αρχές της εβδομάδας και απομένει να δούμε πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το όλο ζήτημα, χρονικά και ημερολογιακά.
Για να (σας) δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου