Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κίνηση στα αεροδρόμια: πάνω από 1,2 εκατ. περισσότερες αφίξεις στο ενδεκάμηνο



-Μπροστά, ξανά, η Αθήνα...

Διψήφια αύξηση σχεδόν11% (+10,72%) των αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφεται το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2013, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που ανακοινώνει σήμερα ο ΣΕΤΕ. Σε πραγματικούς αριθμούς, αυτό...



...σημαίνει μία αύξηση κατά πάνω από 1,2 εκατ. αφίξεις.
Μεταξύ των σημαντικότερων διαπιστώσεων, για τον προορισμό της Αθήνας, επιβεβαιώνεται η πορεία ανάκαμψης που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Η κίνηση του αεροδρομίου παρουσίασε τον Νοέμβριο διψήφιο ποσοστό, +18,18% και στο σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2013 θετικό ποσοστό, +2,07%. Με την αύξηση αυτή, η Αθήνα ξαναπέρασε μπροστά στον αριθμό αεροπορικών αφίξεων σε σχέση με το Ηράκλειο, αλλά η διαφορά πλέον είναι περίπου 27.000 αφίξεις.
Κατά τα άλλα, στα περισσότερα αεροδρόμια, στο ενδεκάμηνο τα ποσοστά αύξησης είναι διψήφια και υψηλά διψήφια, ενώ σε αριθμούς, η Κρήτη συνολικά είχε πάνω από 3,3 εκατ. αφίξεις, ενώ η Ρόδος και η Κως συνολικά πάνω από 2,7 εκατ. αφίξεις.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, όπως και τον Οκτώβριο, κατά τον μήνα Νοέμβριο, παρατηρείται μια τάση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, σχεδόν στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας.
Βεβαίως, πέραν των ποσοστών αύξησης του Νοεμβρίου σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια που δείχνουν εντυπωσιακά αλλά αντιπροσωπεύουν μικρούς αριθμούς αφίξεων, οι πλέον ξεκάθαρες περιπτώσεις, με αύξηση και στους πραγματικούς αριθμούς, είναι εκείνες των Χανίων και της Κέρκυρας. 
Αναλυτικά τα στοιχεία, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου