Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Όμιλος Goldair: Χρονιά ανάπτυξης με στρατηγικές συνεργασίες και βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό, το 2013

Σε μια ακόμη χρονιά προκλήσεων και παρατεταμένης αβεβαιότητας, ο όμιλος εταιρειών Goldair, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την προστασία και τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων όπου η επέκταση των δραστηριοτήτων το επέτρεψε. Το γεγονός αυτό…


…σε συνδυασμό με την σταθερή ανάπτυξη και την συνετή διαχείριση που χαρακτηρίζουν τον όμιλο, σηματοδότησε για το έτος 2013 αρκετές και σημαντικές εξελίξεις τόσο στον τουριστικό τομέα δραστηριοτήτων και στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων όσο και στον κλάδο Cargo & Logistics. 
Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων
Η Goldair Handling παράλληλα με την συνεχιζόμενη επιχειρησιακή υποστήριξη των νέων σταθμών που άνοιξαν κατά την διάρκεια του περσινού έτους, το 2013 αύξησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μερίδιο αγοράς της χάριν στην υπογραφή νέων συμβολαίων με πελάτες μεταξύ των οποίων, Ellinair, Pullmantur, Siberia/S7, SkyGreece, Sun Express και UTair. 
Επιπρόσθετα, προχώρησε στην επέκταση συμβολαίων συνεργασίας με σημαντικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων, Arkia Israeli Airlines, Corendon Dutsch Airlines, Emirates, SAS, Turkish Airlines, Ural Airlines. Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη επίσης αποτελεί η προσθήκη της Olympic Air στο πελατολόγιο της Goldair Handling, από τον Δεκεμβρίου 2013 σε 11 αεροδρόμια της χώρας. 
Διεθνείς Σχέσεις
Η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας για θέματα marketing & πωλήσεων, εκπαίδευσης, πληροφορικής και κοινής προμήθειας εξοπλισμού με τη γερμανική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Aeroground, θυγατρικής του αεροδρομίου του Μονάχου.
Η εταιρεία συνεχίζει παράλληλα την παρουσία της και στο εξωτερικό, Κύπρος (Λάρνακα, Πάφος), & Βουλγαρία  (Σόφια & Μπουργκάς) ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης και για τρίτο αεροδρόμιο στην Βουλγαρία, το αεροδρόμιο της Βάρνας. Στο πελατολόγιο της Goldair Handling Bulgaria προστέθηκε η Travel Service, μια ακόμα πολύ σημαντική αεροπορική εταιρεία και ο δεύτερος μεγαλύτερος charterer σε όγκο πτήσεων στο αεροδρόμιου του Μπουργκάς.
Με την σημερινή δομή του δικτύου και πελατολογίου, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 1.490 μόνιμους και 790 εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα και 620 εργαζόμενους στο εξωτερικό, ενώ το 2013 εξυπηρέτησε 67.000 πτήσεις, 10 εκατομμύρια επιβάτες και 37.000 τόνους φορτίου.
Cargo & Logistics
Η Goldair Cargo, πρωτοπόρα στον τομέα των διεθνών μεταφορών, έχοντας ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις της τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει την αναπτυσσόμενη πορεία της διευρύνοντας το πελατολόγιο της και ισχυροποιώντας τη θέση της στην Ελληνική αγορά. Επιβεβαίωση αυτής της προσπάθειας υπήρξε η φετινή βράβευση της εταιρείας στην κατηγορία Αναπτυσσόμενης ΜμΕ 2013 που απονεμήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) στο πλαίσιο των καθιερωμένων βραβείων επιχειρηματικότητας. Μια διάκριση ξεχωριστής σημασίας η οποία επισφραγίζει το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας και τιμά ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό της.
Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός
Η Goldair αντιπροσωπεύει περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων, ενώ η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι MICE (Meetings, Incentives, Congresses, Events) με αυξανόμενο όγκο εταιρικών πελατών και πολλές επιτυχημένες εταιρικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Συγχρόνως η Goldair Congress διοργάνωσε μια πλειάδα ιατρικών ημερίδων και συνεδρίων, Πανελλήνιων και Πανευρωπαϊκών, μεταξύ των οποίων το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας με 1.800 συμμετέχοντες και το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Γναθοπροσωπικού Καρκίνου με συμμετοχή αναγνωρισμένων επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 
Η Goldeco δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο που κατασκεύασε και λειτουργεί εδώ και 2 χρονιά έχει μέχρι στιγμής παράξει 2.826.391 kwh αποσοβώντας 2.363 τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα όσο δηλαδή θα απορροφούσαν 50.050 δέντρα ετησίως. Στα πλανά της εταιρίας  συμπεριλαμβάνονται  η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στις Σέρρες ισχύος 2 MW, καθώς και μια μονάδα βιοαερίου στον νόμο Τρικάλων ισχύος 1,5 ΜW με στόχο η ετήσια παράγωγη ενεργείας να ανέλθει από τις 1.414 195,55 kwh/έτος  στις 22.414.000 kwh/έτος ενισχύοντας σημαντικά την συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα ο όμιλος Goldair και οι συνδεδεμένες επιχειρήσεις απασχολούν στην Ελλάδα περισσότερο από 2.500 εργαζομένους ενώ στο εξωτερικό γύρω στα 700 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου