Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το "πινγκ-πονγκ" των διαρροών: Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, "απαντάει" η κυβέρνηση στο ΔΝΤ

Να και μία ενδιαφέρουσα “κόντρα”: Στις διαρροές του ΔΝΤ ότι το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση απέτυχε και πρέπει να μην παραταθεί, οι διαρροές από την κυβέρνηση λένε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και ότι…


…το Μαξίμου προσανατολίζεται σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση του μέτρου και για το 2014 τουλάχιστον!
Οι κυβερνητικές διαρροές, λένε ότι παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της, η Tρόικα δεν είχε απαντήσει μέχρι χθες το βράδυ, στην αξιολόγηση του μέτρου που της έχει στείλει εδώ και αρκετές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών. 
Επισημαίνεται ότι το οικονομικό επιτελείο, αξιολογώντας την εφαρμογή του μέτρου, κάνει τρεις υπολογισμούς με διαφορετικές υποθέσεις ο καθένας (η ακριβής αποτύπωση της απόδοσης του μέτρου είναι τεχνικώς ανέφικτη), από τους οποίους προκύπτει ότι η μείωση του συντελεστή είχε από μικρή αρνητική επίπτωση στα έσοδα έως μικρή θετική.
Μπορεί δηλαδή να μην προκύπτει αύξηση των εσόδων, αλλά από την άλλη δεν επιβεβαιώνεται και η εκτίμηση της τρόικας για μείωση των εσόδων κατά 143 εκατ. ευρώ στο 5μηνο εφαρμογής του μέτρου. 
Η Tρόικα επισήμως δεν έχει δώσει τη δική της εκτίμηση, αν και οι επικεφαλής της είχαν πει ότι σύντομα θα τις έστελναν. 
Ανεπισήμως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέρρευσε ότι υπολογίζει την απώλεια εσόδων από την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και το 2014 στα 200 έως 300 εκατ. ευρώ.

Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου