Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Θετικές οι ενδείξεις για "ανανέωση" του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση

“Ώρα μηδέν” (και) για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει πειστεί - του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου - να παρατείνει την ισχύ της ρύθμισης και για το 2014…


…και προκειμένου να συμβεί αυτό θα πρέπει να προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα Αν δεν γίνει αυτό ενόσω είναι ανοικτή η Βουλή, τότε η άλλη επιλογή είναι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ως προς την “Τρόϊκα”, η οποία δεν συμφωνεί με παράταση του μέτρου, θεωρώντας ότι στους λίγους μήνες εφαρμογής του δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αυτό που γίνεται γνωστό από κυβερνητικές πηγές είναι ότι η νέα ρύθμιση θα γίνει με την “ανοχή” της.
Για το θέμα του ΦΠΑ υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις το τελευταίο διάστημα, τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και μεταξύ κορυφαίων τουριστικών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών, σε “ανοικτή γραμμή” με το Μέγαρο Μαξίμου. 
Τα κύρια επιχειρήματα από πλευράς τουρισμού είναι το γεγονός ότι οι συμωνίες και τα πακέτα για το 2014 έχουν τιμολογηθεί με τον ΦΠΑ της εστίασης στο 13% και επομένως επαναφορά του στο 23% θα είχε ευνόητες επιπτώσεις στην αγορά αλλά και το γεγονός ότι η αξιολόγηση της ωφέλειας του μέτρου αυτού απαιτεί χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο των τεσσάρων-πέντε μηνών και μάλιστα, με τους μισούς αυτών εκτός τουριστικής περιόδου.

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς παράταση του μέτρου. Αλλά μέχρι να το δούμε σε χαρτί, παραμένουμε σε αναμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου