Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΤ: Πέμπτη μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα η Ελλάδα

Την πέμπτη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων από τον Τουρισμό, μεταξύ των 25 χωρών με τα υψηλότερα έσοδα στην παγκόσμια τουριστική αγορά, είχε η Ελλάδα στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του…


…Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που δημοσιοποιήθηκαν χθες.
Δέκα από τους 25 προορισμούς είχαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, με την μεγαλύτερη να έρχεται από την Ταιλάνδη με 28% και στη συνέχεια την Ιαπωνία με 23%, το Χονγκ Κονγκ με 21%, τη Μ. Βρετανία με 18% και την Ελλάδα με 15%. 
Ακολουθούν οι Τουρκία (13%), Ινδία (13%), Ταϊβάν (12%), ΗΠΑ (11%) και Μακάο (10%). 
Συνολικά η παγκόσμια αγορά τουρισμού και ταξιδιών κατέγραψε αύξηση 5%, με την Ευρώπη να παρουσιάζει μέσο όρο αύξησης 6%.
Σημαντικούς ρυθμούς αύξησης εμφανίζουν ως χώρες προέλευσης τουριστών και δαπανών η Ρωσία και η Κίνα, με 29% και 22% αύξηση των τουριστικών δαπανών αντίστοιχα, στο ίδιο διάστημα.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Taleb Rifai χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα του τουρισμού φέτος, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά του τομέα στην ανάπτυξη, στα ΑΕΠ των χωρών και στην απασχόληση, ενώ ιδιαιτερη μνεία έκανε για τις πολύ καλές επιδόσεις των Ευρωπαϊκών προορισμών, όπου, όπως είπε, ο τουρισμός είναι από τους βασικούς μοχλούς οικονομικής ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου