Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αστέρας Βουλιαγμένης: Οι τελευταίες πληροφορίες πριν το "καμπανάκι"


Τελική ευθεία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το ενδιαφέρον κλιμακώνεται, όπως και τα πάσης φύσεως δημοσιεύματα που κάνουν την εμφάνισή τους δεξιά και αριστερά. Ψύχραιμα και αντικειμενικά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν, η έκβαση του διαγωνισμού θα κριθεί με βασικές παραμέτρους...



...φυσικά το βελτιωμένο τίμημα που θα προσφέρουν τα τρία σχήματα αλλά και από τους βασικούς άξονες των επενδυτικών σχεδίων που κάθε πλευρά προτείνει.

Κατ’ αρχάς να επισημάνουμε ότι σε κανένα από τα τρία σχήματα δεν υπάρχει πλειοψηφική ελληνική επενδυτική παρουσία. Ερμηνεύοντας τα στοιχεία και τις διαθέσιμες πληροφορίες, μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι κυριαρχούν τα αραβικά συμφέροντα, αν θεωρήσουμε ως έγκυρες τις πληροφορίες ότι και στο... βάθος της Colony Capital που συμμετέχει από κοινού με την Dolphin Capital Investors, διακρίνονται σημαντικά αραβικά κεφάλαια.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι οι βελτιωμένες προσφορές θα είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους – και οπωσδήποτε μερικά εκατ. πάνω ή κάτω, δεν θα μπορέσουν να αποτελέσουν το καθοριστικό κριτήριο – η προσοχή εστιάζεται και στο πως σκοπεύουν να διαμορφώσουν το συγκρότημα και τον περιβάλλοντα χώρο, τον αριθμό των βιλών που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν αλλά και το είδος και τον αριθμό των συνοδευτικών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Τα τρία σχήματα είναι γνωστά και η σύνθεσή τους έχει παίξει πολύ στα media το τελευταίο διάστημα: Οι οικογένειες Olayan και Α. Κωνσταντακόπουλου, Dolphin Capital Investors και Colony Capital και η AGC.

Για το τελευταίο σχήμα, για το οποίο έχουν αναφερθεί τα λιγότερα έως και ελάχιστα, σας προτρέπαμε να το προσέξετε προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο σχήμα, κυρίαρχο ρόλο έχουν δύο κρατικά funds από το Abu Dhabi και το Κουβέιτ, που δεν έχουν επενδύσει ή ασχοληθεί σοβαρά ξανά με την Ελλάδα, 2-3 μεγάλες αραβικές οικογένειες και επενδυτές και με ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο, τελικά, ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, το επενδυτικό σχέδιο της AGC, προβλέπει τον μικρότερο βαθμό επιβάρυνσης της έκτασης με νέα δόμηση και ουσιαστικά στοχεύει περισσότερο στη μεγάλη αναβάθμιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων – σε επίπεδο υπηρεσιών έξι και... επτά αστέρων – και στην κατασκευή πολύ μικρού αριθμού -10 έως 15 - πολυτελών επαύλεων, στη θέση του ρημαγμένου, ουσιαστικά, Αφροδίτη.

Δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, στην αναβάθμιση της Μαρίνας, ενώ προβλέπει όχι απλώς μείωση αλλά και αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Γενικά και τα τρία επενδυτικά σχέδια είναι πολύ «δυνατά», για να το θέσουμε έτσι. Και φαίνεται ότι η τελική απόφαση – εφόσον ληφθεί – θα κριθεί εντός πολύ μικρών αποκκλίσεων και πολύ πιο δύσκολα από όσο κάποιοι προβλέπουν...

Για να δούμε.

ΥΓ: φυσικά και έχουμε εικόνα για το ύψος των πρώτων προσφορών, αλλά δεν έχει νόημα τώρα πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου