Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αστέρας Βουλιαγμένης: Τι ξέρουμε και τι περιμένουμε, εν όψει της "επόμενης μέρας"

Λοιπόν, Αστέρας Βουλιαγμένης, ανακεφαλαιώνουμε στοιχεία και πληροφορίες: Η προσφορά της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP που ελέγχεται από την AGC, ήταν γύρω στα 400 εκατ. ευρώ και πλειοδότησε με αρκετή διαφορά από τη δεύτερη προσφορά ενώ σε συνδυασμό…


…με τα όσα προβλέπει το επενδυτικό της σχέδιο είναι η πλέον συμφέρουσα και ολοκληρωμένη προσφορά.
Τα δ.σ. της Εθνικής και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν για το τυπικό της τελικής απόφασης και την κατακύρωση του διαγωνισμού.
Η AGC δεν είναι σαουδαραβικών συμφερόντων, καθώς σε αυτήν κυριαρχούν δύο κρατικά funds από το Κουβέιτ και το Αμπού Ντάμπι. Ενδεχομένως, βέβαια, στο fund του Κουβέιτ να υπάρχουν και σαουδαραβικά κεφάλαια.
Είναι η πρώτη φορά που τα δύο συγκεκριμένα funds, κοιτάζουν επενδυτικά την Ελλάδα. Και φαίνεται ότι έχουν και άλλα σχέδια. Αυτό που κατέστη σαφές είναι ότι διαθέτουν πολύ σημαντική χρηματική ισχύ.
Η συμμετοχή του τουρκικού ομίλου Dogus στο σχήμα, είναι μικρή και το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην Μαρίνα. Ωστόσο, από ορισμένες πλευρές, γίνεται μία προσπάθεια να… “τουρκοποιηθεί” το όλο θέμα.
Χθες, προέκυψε και ελληνική παρουσία στο σχήμα, με την εμφάνιση του Γιάννη Kent. Ο βαθμός και η μορφή εμπλοκής στο επενδυτικό σχέδιο απομένει να διακριβωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το επενδυτικό σχέδιο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρεται σε ανάπτυξη ενός δισ. ευρώ εντός της επόμενης πενταετίας. 
Έχει ως βασικές κατευθύνσεις την μεγάλη αναβάθμιση των δύο ξενοδοχείων, Αρίων και Ναυσικά, την πλήρη ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος χώρου, ήπιες αναπτύξεις και μικρό αριθμό υπερ-πολυτελών βιλών στη θέση του Αφροδίτη. Η επιλογή για μικρό αριθμό βιλών, η γενικά πολύ μικρή πρόσθετη δόμηση και η δέσμευση για δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας, ήταν από τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρότασης, σε σύγκριση με τις άλλες δύο.
Οι επενδυτές κάνουν λόγο για ξενοδοχεία επιπέδου υπηρεσιών “επτά αστέρων”. Και… έξι αστέρων να είναι, η πρόθεση αυτή αφήνει χώρο για ποικίλες υποθέσεις σχετικά με το management και τον operator των μονάδων, το οποίο τώρα έχει ο Starwood. Προς το παρόν, όμως, δεν έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Μπροστά μας, μετά την κατακύρωση, βρίσκονται ακόμα η έγκριση του ΕΣΧΑΣΑ και της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ταύτα και εδώ (θα) είμαστε για τα νεότερα.

ΥΓ. (Ευχαριστούμε για τα κοπλιμέντα ως προς το ότι βγάλαμε πρώτοι την είδηση, αλλά η αλήθεια είναι ότι, από όσο το ερευνήσαμε, προηγήθηκε το iefimerida κατά επτά λεπτά...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου