Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Έσοδα 10μήνου: Μία "ανάσα" από το ρεκόρ του 2008

Δύο ενδιαφέροντα στοιχεία εμπεριέχονται στα αποτελέσματα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου: Πρώτον, ότι οι τουριστικές εισπράξεις στο συγκεκριμένο διάστημα, βρίσκονται μία “ανάσα” πλέον από τα 11,6 δισ. ευρώ, που είναι το ρεκόρ όλων των εποχών για…




…τον Ελληνικό Τουρισμό και δεύτερον, ότι οι δαπάνες των Ελλήνων στο εξωτερικό, βρίσκοντα στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σημαντικά μειωμένες από τις προηγούμενες χρονιές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ,  οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους στο δεκάμηνο, αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 φθάνοντας τα 11,597 δισ. ευρώ (αντανακλώντας αύξηση του αριθμού αφίξεων των μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 15,5%, σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος), ενώ ταυτόχρονα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος μειώθηκαν κατά 2,1%, υποχωρώντας στο περίπου 1,5 δισ. ευρώ (επισημαίνεται ότι οι ταξιδιωτικές δαπάνες μη κατοίκων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τα στατιστικά στοιχεία της κρουαζιέρας  επιπλέον των στοιχείων της Έρευνας Συνόρων μόνο για τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου 2012 – Ιουλίου  2013).
Η βελτίωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου ήταν η σημαντικότερη θετική εξέλιξη του Οκτωβρίου, λόγω της ανόδου των τουριστικών εισπράξεων κατά 20,2%, η οποία αντανακλούσε αφίξεις αυξημένες κατά 18,1%. (επισημαίνεται ότι  οι ταξιδιωτικές δαπάνες μη κατοίκων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τα στατιστικά στοιχεία από κρουαζιέρες, επιπλέον των στοιχείων της Έρευνας Συνόρων μόνο για τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου 2012 – Ιουνίου 2013).

Νεότερα και περισσότερα με την ανακοίνωση του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου, εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου