Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάδα "επίσημα" στην EMITT; To "τρικ" των διοργανωτών...

Ως γνωστόν, οι φίλοι μας οι Τούρκοι δεν αφήνουν ποτέ, καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους ή να προπαγανδίσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες. Αυτήν την περίοδο, ο τουρισμός είναι ένα πεδίο δόξης λαμπρόν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και σε επιχειρηματικό-επενδυτικό επίπεδο…


…και σε επίπεδο τουριστικής κίνησης και ζήτησης.
Για να το θέσουμε απλά, οι Τούρκοι και επενδύουν στην Ελλάδα, σε τουριστικές υποδομές και δαπανούν στην Ελλάδα, ως επισκέπτες και τουρίστες.
Αντίστοιχα, υπάρχει καλή ροή Ελλήνων επισκεπτών σε προορισμούς της γείτονος αλλά υπάρχει και καλή ροή εκατέρωθεν, ξένων επισκεπτών που ενώ βρίσκονται στη μία ή στην άλλη χώρα, επισκέπτονται με εκδρομές και περιηγήσεις προορισμούς της άλλης.
Μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα “πουλάει” καλά στην Τουρκία και οι γείτονες ενισχύουν και αξιοποιούν αυτήν την τάση και ορθώς πράττουν.
Λίγο μετά την επίσκεψη της Ο. Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την επικείμενη λειτουργία του Γραφείου του ΕΟΤ, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, αρχής γενομένης από την Hurriyet, που έκαναν λόγο για “επίσημη παρουσία”, για πρώτη φορά, της Ελλάδας στη μεγάλη έκθεση της Κωνσταντινούπολης, την ΕΜΙΤΤ.
Κάτι που μας έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί είναι γνωστό στην τουριστική μας αγορά - το έχουμε σχολιάσει και εμείς αρκετές φορές παλαιότερα - ότι υπάρχει “απαγόρευση” του Υπουργείου Εξωτερικών για κάθε επίσημη κρατική ελληνική συμμετοχή σε εκθέσεις στην Τουρκία, όπου το ψευδοκράτος εμφανίζεται και συμμετέχει ως επίσημο και αναγνωρισμένο κράτος. Με το σκεπτικό ότι μία τέτοια επίσημη ελληνική συμμετοχή ουσιαστικά παραπέμπει σε αποδοχή των τουρκικών αιτιάσεων και επιδιώξεων ως προς το Κυπριακό ζήτημα. Αντίστοιχα, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα Σκόπια, όταν εμφανίζονται ως "Macedonia".
Για αυτό και οι συμμετοχές στις εκθέσεις στην Τουρκία, πρωτίστως στην EMITT και στη Σμύρνη, γίνονται μέσω “ιδιωτικών” συμμετοχών, όπως π.χ. Σύνδεσμοι, Ενώσεις, Επιμελητήρια κοκ ή μέσω συμπράξεων τουριστικών επιχειρήσεων.

Τι συμβαίνει με την EMITT; Πολύ απλά, όπως διαπιστώσαμε ψάχνοντας το θέμα, οι διοργανωτές θα τοποθετήσουν όλες τις ελληνικές συμμετοχές σε μία μεγάλη χωροταξική ενότητα, που την ονομάζουν “Ελλάδα”, ούτως ώστε να φαίνεται ως ενιαία “εθνική” παρουσία.

Ιδιοφυώς απλό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου