Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

GfK: Η οικονομία «συγκρατεί» τους γερμανούς



Περισσότεροι Γερμανοί θα μείνουν στη χώρα τους, φέτος, καθώς περίπου 3%, συγκριτικά με το 2009, θα μειώσουν τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της GfK TravelScope, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης ITB, η τάση αυτή οφείλεται στο ασταθές διεθνές οικονομικό κλίμα και των επιπτώσεών του στην αγορά εργασίας. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως οι γερμανοί σχεδιάζουν 55,4 εκατ. διακοπών διάρκειας μεγαλύτερης των 5 ημερών, επίπεδα μειωμένα κατά 3,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της γερμανικής αγοράς για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού, καθώς οι Γερμανοί κατατάσσονται στην κορυφή της λίστας μεταξύ των τουριστών που δαπανούν τα περισσότερα χρήματα σε ταξίδια στο εξωτερικό, ο προβληματισμός για τη φετινή εικόνα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι εύλογος.
Στην πραγματικότητα δεν παρατηρείται αλλαγή στην τουριστική συμπεριφορά με την έννοια ότι οι Γερμανοί έχασαν την διάθεσή τους να ταξιδεύουν, η συγκρατημένη στάση οφείλεται περισσότερο στην αναγκαστική προσαρμογή τους στη νέα οικονομική κατάσταση.
Όσοι από τους γερμανούς τουρίστες ταξιδέψουν θα μειώσουν τόσο τον προϋπολογισμό του πακέτου διακοπών όσο και τις ημέρες των διακοπών τους και τις αποστάσεις των ταξιδιών τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένεται να κάνουν την κράτησή τους τελευταία στιγμή. Οι κρατήσεις, για την ώρα, κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου