Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Τυνησία επενδύει στον τουρισμό υγείας


Ολοένα και πιο δημοφιλής γίνεται ο ιατρικός τουρισμός στην Τυνησία, εξέλιξη που στρέφει το κυβερνητικό ενδιαφέρον σε επενδύσεις στον κλάδο.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 250.000 ασθενείς από το εξωτερικό επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία της χώρας, πέρσι. Το 70% εξ αυτών προήλθε από χώρες της βορείου Αφρικής, ειδικότερα τη Λιβύη, ενώ δεύτερη μεγαλύτερη τροφοδότρια αγορά αναδείχθηκε η περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής και κυρίως η Ακτή Ελεφαντοστού, η Σενεγάλη, το Μαλί και το Μπουρούντι.
Το υπόλοιπο 18% προήλθε από τη δυτική Ευρώπη.
Η πλειονότητα των ασθενών από το εξωτερικό ήταν γυναίκες που επισκέφθηκαν τη χώρα για πλαστικές επεμβάσεις, λόγω των ανταγωνιστικών τιμών, που κατά μέσο όρο είναι 40% με 50% χαμηλότερες από αυτές της Ευρώπης, αλλά και των, υψηλών προδιαγραφών, ιατρικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων.
Ο ιατρικός τουρισμός εξελίσσεται σε σημαντική πηγή εσόδων για την Τυνησία, καθώς αντιστοιχεί στο 5% των εξαγωγών της και στο 24% των συνολικών εσόδων των ιδιωτικών κλινικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό που επισκέφθηκαν τη χώρα για ιατρικούς λόγους δαπάνησαν κατά μέσο όρο το ποσό των 4.000 ευρώ στη διάρκεια παραμονής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου