Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

"Καβγάς" για τους... "καβγάδες" στον ΚΟΤ



«Χαμός» κατά το λαϊκώς λεγόμενο, γίνεται στην Κύπρο εξαιτίας του ΚΟΤ και με αφορμή τον προϋπολογισμό του...



...καθώς σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος κάνει λόγο για εσωτερικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις που θέτουν εν αμφιβόλω πλέον την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού.  
Έτσι, όπως διαβάζουμε στον Κυπριακό Τύπο, «έκκληση προς τη Διοίκηση και το προσωπικό του ΚΟΤ να σταματήσουν τις αψιμαχίες και τις διαμάχες εντός του Οργανισμού γιατί οι ώρες που περνά ο τουρισμός της Κύπρου είναι κρίσιμες», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητώντας παράλληλα από το ΔΣ του ΚΟΤ να «αναλάβει τις ευθύνες τους, να διορθώσει και να επιληφθεί τα του οίκου του».
Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία εξέτασε τον προϋπολογισμό του ΚΟΤ, ο οποίος προβλέπει έσοδα και δαπάνες ύψους 87,97 εκατομμυρίων ευρώ (κρατική χορηγία ύψους 81,79 εκ. ευρώ και έσοδα 6,17 εκ. ευρώ), σε σχέση με προϋπολογισμό για το 2009 ύψους 108 εκ. ευρώ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αντί να επικεντρωνόσαστε όλοι μαζί στον κοινό στόχο που είναι η στήριξη της τουριστικής μας βιομηχανίας, όλο και περισσότερο ασχολούμαστε με τα εσωτερικά, δομικά, λειτουργικά και διοικητικά προβλήματα του ΚΟΤ'».
Ανέφερε ότι «το εθνικό σχέδιο τουρισμού που είχαμε φαίνεται ότι δεν έχει επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και κατ' ακρίβεια έχει αποτύχει'», προσθέτοντας ότι «ενώ η χρονική προθεσμία για τη συνδιαμόρφωση και τον καταρτισμό ενός νέου σχεδίου για τον τουρισμό έχει παρέλθει, δεν έχουμε ακόμη ενώπιον μας ένα τέτοιο σχέδιο, καθώς ο ΚΟΤ δεν έχει ετοιμάσει ένα νέο σχέδιο για τον τουρισμό, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η στρατηγική κατεύθυνση του κράτους μας για τη βελτίωση του τουριστικού μας πακέτου».
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, από την άλλη πλευρά τόνισε ότι  
«είναι αδιανόητο και απαράδεκτο σε αυτές τις δύσκολες τουριστικές στιγμές, η διευθυντική ομάδα του ΚΟΤ να ασχολείται μόνο με τα διαπροσωπικά και να υπάρχει μια άνευ προηγουμένου εσωστρέφεια αντί ο ΚΟΤ με εξωστρέφεια και με επικέντρωση στον αντικειμενικό σκοπό και στην υλοποίηση των οραμάτων του να βρίσκεται εκεί που δίνονται οι μάχες για την προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος».
«Ο Κύπριος πληρώνει ακριβά τον ΚΟΤ και είναι απαράδεκτο η διευθυντική ομάδα να καταχράται αυτής της εμπιστοσύνης και ουσιαστικά με τη συμπεριφορά της να μην αξιοποιεί και το τελευταίο σεντ του φορολογούμενου» είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης τόνισε ότι ο ΚΟΤ ζει μια από «τις πιο έντονες κρίσεις εσωτερικών, διαπληκτισμών και διαφωνιών που ανάγονται πλέον και φτάνουν σε επίπεδο καβγά, μεταξύ των διευθυντικών στελεχών και μεταξύ της διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας του Οργανισμού» και διερωτήθηκε ότι με όλα αυτά «πώς είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί σωστά η κρίση στον τουρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου