Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο… «ψάχνω συγγενείς» Τουρισμός

Τάση της εποχής, σημείο των καιρών, άλλο ένα κοινωνικό φαινόμενο, ποιος ξέρει; Το θέμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία (ακόμη) νέα μορφή τουρισμού. 

Ο… γενεαλογικός τουρισμός, ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού για αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τις ρίζες τους, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, κερδίζει σημαντικό έδαφος.
Μελετητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, αναφέρουν ότι ο γενεαλογικός τουρισμός αντικαθιστά με γοργούς ρυθμούς τις παραδοσιακές μορφές τουρισμού και εξελίσσεται σε παγκόσμια τάση, που υποδεικνύεται από την ανάγκη, κυρίως, των νεότερων γενιών να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν. Είναι μία πιο εξελιγμένη και εξειδικευμένη τάση αυτού που αποκαλούμε VFR (visiting Friends and Relatives) και το συναντούμε πολύ συχνά σε έρευνες και στατιστικά στοιχεία, ως λόγο πραγματοποίησης ταξιδιών. 
Μέσω της γενεαλογικής αναζήτησης διατηρούνται ζωντανές οικογενειακές παραδόσεις. Η αναζήτηση ζώντων συγγενών οδηγεί συχνά σε οικογενειακές συνεστιάσεις, τόσο μακρινών όσο και αποκομμένων συγγενών ή και στην επανένωση οικογενειών που χωρίστηκαν λόγω πολέμου, μετανάστευσης ή υιοθεσίας.
Από την άλλη πλευρά, να συμπληρώσουμε εμείς, υπάρχει και ένα αδύναμο σημείο που έχει να κάνει με τη... φιλοξενία. Καλοί οι συγγενείς και συγκινητικές οι επανενώσεις, αλλά να δουλεύουν και τα ξενοδοχεία, έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου