Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Τρέχουν», πολιτιστικά και όχι μόνον, στην Κωνσταντινούπολη

Με εντατικούς ρυθμούς προωθούν οι αρχές της Κωνσταντινούπολης έργα υποδομής και σημαντικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.
Ήδη το “πράσινο φως” έχουν λάβει 500 έργα, στο πλαίσιο προγράμματος εκτεταμένης αποκατάστασης μνημείων, από τάφους και κρήνες μέχρι το Τοπ Καπί, τα Θεοδοσιανά τείχη και την Αγία- Σοφιά.
Παράλληλα προγραμματίζονται πολλές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε διεθνές επίπεδο αλλά και σημαντικές εκθέσεις για την κουλτούρα και την ιστορία της πόλης. Μεταξύ των σημαντικότερων εκθέσεων είναι η “Istanbul 1910-2010”, που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό τον Απρίλιο, και στην οποία παρουσιάζεται η πορεία και  η εξέλιξη της πόλης στο χρόνο.
Επιπλέον πολλά νέα ξενοδοχεία πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, φέτος, μεταξύ των οποίων δύο της αλυσίδας Hilton, το Doubletree by Hilton, 172 δωματίων, στην Παλαιά Πόλη και το Hilton Garden inn. Ήδη, ο όμιλος διαθέτει στην Κωνσταντινούπολη το Conrad, το Hilton και το Hilton Park, ενώ το Dedeman Bostanci σχεδιάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2011. Σημειώνεται ότι η Marriott εγκαινίασε το Courtyard by Marriott, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, πέρσι. Και ο γαλλικός όμιλος, Accor, όμως, ανακοίνωσε τα πλάνα του για την κατασκευή 50 ξενοδοχείων κατά μήκος της χώρας έως το 2015, εκ των οποίων κάποια θα λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τις αρχές της Κωνσταντινούπολής και στην ενίσχυση του κλάδου συνεδρίων, καθώς, φέτος, θα ανοίξουν το εκθεσιακό κέντρο Pendik με δυνατότητα να φιλοξενήσει 3.000 σύνεδρους, κοντά στο αεροδρόμιο Sabiha gokcen, και το πολιτιστικό κέντρο  Ayazaga. Το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της πόλης, Kongre  Merkezi, λειτουργεί, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο και έχει φιλοξενήσει αρκετά συνέδρια διεθνών προδιαγραφών, μεταξύ των οποίων και συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 
Το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας αναμένει, φέτος,  αύξηση του αριθμού των τουριστών στην Κωνσταντινούπολη, στα 10 εκατ. από 7,5 εκατ. το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου