Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στους «μνηστήρες» της ρωσικής αγοράς και η Ιαπωνία

Τη Ρωσία αποφάσισε να περιλάβει, η Ιαπωνία, στη νέα διαφημιστική της εκστρατεία του Visit Japan, μετά τρία χρόνια ερευνών και παρακολούθησης των τάσεων της ρωσικής αγοράς.


Η εκστρατεία προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός του Απριλίου και θα έχει στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία προς την Ιαπωνία.
Παρά το γεγονός πως οι ρωσικοί τουριστικοί οργανισμοί προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα για την Ιαπωνία εδώ και αρκετά χρόνια, ο συγκεκριμένος προορισμός δεν είναι δημοφιλής μεταξύ των ρώσων τουριστών, εξαιτίας του “μύθου” για υψηλές τιμές και της έλλειψης διαφήμισης για τις διακοπές στη χώρα.
Η προσπάθεια της Ιαπωνίας με μαζική διαφήμιση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει τα αναμενόμενα, τουλάχιστον σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, καθώς οι πολύπλοκες διαδικασίες για την έκδοση βίζας, η περιορισμένη ελευθερία των κινήσεων και οι αυστηροί κανονισμοί που εφαρμόζονται στη χώρα, δε θεωρούνται παράγοντες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ρώσων τουριστών.
Καταργεί τη Visa για την περίοδο η Κροατία!
Σε αντίθεση με την Ιαπωνία, η Κροατία, με την ελπίδα να τονώσει την τουριστική κίνηση ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αποφάσισε ότι από την 1η Απριλίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010 οι ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα απλώς με το διαβατήριό τους, χωρίς να χρειάζεται Visa.
Σημειώνεται ότι το 2009 περισσότεροι από 100 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα. Ανάλογη διαδικασία θα ισχύει και για τους τουρίστες από το Καζακστάν και την Ουκρανία.
Σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, πάντως, δημοφιλέστερος προορισμός για τους ρώσους τουρίστες αναδείχθηκε, πέρσι, η Τουρκία με δεύτερη την Αίγυπτο και τρίτη την Κίνα. Οι υψηλότερες αυξήσεις της τουριστικής κίνησης από Ρωσία, συγκριτικά με το 2008, σημειώθηκαν στο Ισραήλ (+36,5%), στη Δομινικανή Δημοκρατία )+29%), στις ΗΠΑ (+28,6%), την Ελβετία (+28,2%) και το Μαυροβούνιο (+27,8%). Στον αντίποδα οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Λιθουανία (-43%), στην Κροατία (-36,8/%) και την Κίνα (-51,5%). Συνολικά για το 2009 ο αριθμός των ρώσων τουριστών που ταξίδεψε στο εξωτερικό υποχώρησε κατά 15,5% (2 εκατομμύρια τουρίστες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου