Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Της... Ημέρας (η πολυσύνθετη πληροφορία)

Αγαπητό μου Lobby,


Ωχ!!! Μόλις επληροφορήθην, χρονιάρα ημέρα, ότι ο κ. Γερουλάνος και το επιτελείο του...
αποφάσισαν, προ ολίγου καιρού, να...





νομοθετήσουν! Και όχι απλώς το απεφάσισαν, αλλά το έχουν εκλάβει και ιδιαιτέρως σοβαρώς κιόλας αυτό το... όραμα και έχουν προχωρήσει στη σύνταξη νομοθετήματος για όλους τους τομείς αρμοδιότητος του κ. υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Και για να είμαι και πιο ακριβής, δεν πρόκειται περί νομοθετήματος αλλά περί "πολυνομοθετήματος" - πως λέμε "πολυνομοσχέδιο" ή κατά το λαικότερον, "νομοσχέδιο σκούπα";- το οποίο θα περιλαμβάνει και θα "συστεγάζει" διατάξεις και ρυθμίσεις επί πλείστων όσων φορέων, υπηρεσιών και ζητημάτων, αμφότερων των βασικών τομέων, Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και των υπολοίπων, π.χ. Αθλητισμού. 
Τα πλέον ενδιαφέροντα για εμάς, βεβαίως, είναι αυτά που θα προβλέπονται για τις αιχμές του δόρατος της τουριστικής πολιτικής, ήτοι ΕΟΤ, ΕΤΑ, ΟΤΕΚ, ΕΛΑΓΡΟ (ή πρώην "Αγροτήμα" ή προ-πρώην "Αγροτουριστική"). Διότι κατά πως μαθαίνω, περί όλων, κάτι θα υπάρχει να ρυθμιστεί.
Ως χρονικός ορίζων κατάθεσης του (πολυ)νομοθετήματος, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή η περίοδος προς τα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, κρατώ επιφυλάξεις και πιστεύω ότι θα είναι προς τα τέλη Απριλίου, για δύο τινά:
Πρώτον επειδή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή, με τον τρόπο που κινούνται οι συνεργάτες του κ. Γερουλάνου, με τις ρυθμίσεις που διαφαίνεται ότι επιθυμούν να προωθήσουν και τα ζητήματα που δείχνουν ενδιαφέρον να θίξουν, προδιαγράφονται πεδία δύσκολα (δεν προτρέχουμε να αναφερθούμε από τώρα σε αντιπαραθέσεις....)  και οπωσδήποτε ανάγκης διαβουλεύσεων με Α. Γκερέκου, Γ. Πουσσαίο και λοιπό κυβερνητικό κομματικό σύστημα. Γιατί ; Για τον απλούστατο λόγο, ότι η πλειονότις των διατάξεων και ρυθμίσεων θα αφορά ζητήματα θεσμικά, διοικητικά και οργανωτικά, δηλαδή, θα περνά από αρμοδιότητες, διαδικασίες, ισορροπίες, προτιμήσεις κοκ και άλλων παραγόντων...
Δεύτερον, επειδή στις 21 Απριλίου, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα είναι λογικό να επιθυμεί να αναφερθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο ως αμέσως επικείμενη "πρωτοβουλία" της κυβέρνησης για τον τομέα Τουρισμού (ε, δεν θα έχει και πολλά άλλα να πει...). Επομένως, το εν λόγω εγχείρημα θα πρέπει να τυγχάνει είτε δικής του ειδικής, είτε ευρύτερης κυβερνητικής αποδοχής.
Εδώ θα είμεθα, πάντως (θεού επιτρέποντος) και εγώ και ο τραχύς πλην εμβριθώς ενημερωμένος angel, για να σας ενημερώνουμε, βήμα προς βήμα για το νομοθετικό "βάπτισμα πυρός" του κ. υπουργού... 
(και ομολογώ ότι ενδομύχως εμείς χαιρόμεθα διότι θα έχουμε ένα αξιόλογο  "κοίτασμα" σχολίων και εξελίξεων για να ασχολούμεθα για τον επόμενο μήνα. Εσείς πάλι, με αυτά που υποπτεύομαι ότι θα μαθαίνουμε και θα δημοσιεύουμε, δεν γνωρίζω πόσο θετικά θα αισθάνεστε...) 
Ολοψύχως ταγμένος
george


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου