Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ευρωζώνη προτιμούν οι Βρετανοί, ευρώ επιτρέποντος…



Η ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους βρετανούς το 2010, αν και η ισοτιμία στερλίνας και ευρώ εξελίσσεται σε «θρίλερ» για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σχεδόν 22 εκατ. βρετανοί σχεδιάζουν να επισκεφθούν χώρες της ζώνης Ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της First Rate Exchange Services, βάσει των οποίων το 58% των ενηλίκων βρετανών τουριστών να πραγματοποιεί ένα τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό, φέτος.
Πολλοί από τους παραθεριστές προβλέπεται ότι θα επωφεληθούν των χαμηλών τιμών προγραμματίζοντας διακοπές σε μακρινούς προορισμούς.
Το κόστος των διακοπών έχει υποχωρήσει σημαντικά κατά μήκος της ευρωζώνης, τον τελευταίο χρόνο, με τις τιμές στην Ισπανία να εμφανίζουν πτώση έως και 30%, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.
Ωστόσο, σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες η ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ, καθώς η δραματική υποχώρηση της πρώτης έναντι του δεύτερου προκαλεί «ρίγη» ανησυχίας σε όλους τους προορισμούς της Ευρωζώνης, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.
Είναι χαρακτηριστικό στα αποτελέσματα της έρευνας, πάντως, ότι η πλειονότητα των βρετανών τουριστών, περίπου 1 στους 5 (40%), σκοπεύει να βελτιώσει την αξία των χρημάτων της επιλέγοντας συνάλλαγμα πριν το ταξίδι, καθώς με την ανάλογη διαδικασία στο εξωτερικό διακινδυνεύει υψηλότερες προμήθειες. Παράλληλα πάνω από το 15% των βρετανών ταξιδιωτών σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ταξιδιωτικές επιταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου