Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συναρμόδιος, πλην ορθά ενημερωμένος…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για τον ξενοδοχειακό κλάδο η σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της ΟΚΕ, καθώς ο παριστάμενος…

… υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος αφιέρωσε μεγάλο χρόνο από την παρέμβασή του σε ζητήματα που απασχολούν επί μακρόν και εις βάθος τα ελληνικά ξενοδοχεία. Κάτι που φυσικά, συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά ανάλογων συνεδριάσεων της Επιτροπής και σε κλίμα πραγματικά θετικής διάθεσης για διάλογο και συνεννόηση.
Ο κ. Λοβέρδος, όχι απλώς έδειξε ότι ήταν επαρκώς αλλά το κυριότερο, σωστά και αντικειμενικά ενημερωμένος για ζητήματα όπως η εργασία της 6ης ημέρας (κυρίως για τα εποχιακά ξενοδοχεία) και η προθεσμία 48 ωρών για την υποβολή συμπληρωματικών πινάκων προσωπικού, αλλά εμφανίστηκε και διατεθειμένος να συζητήσει σε βάση ειλικρίνειας και ρεαλισμού τις προτεινόμενες επιλογές.
Και είναι μία «κατάκτηση» αυτή για την ξενοδοχία, καθώς, το τελευταίο διάστημα διάφορες εισηγήσεις και παρεμβάσεις που έφθαναν στο περιβάλλον του υπουργού και των πολιτικών υφισταμένων του, για αυτά αλλά και άλλα εργασιακά θέματα του τομέα τουρισμού, χαρακτηρίζονταν μάλλον «ακραίες, απόλυτες έως και αναιτιολόγητα εχθρικές» ακόμα και από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες τους.
Πέραν των ξενοδοχειακών παραγόντων, πάντως, που πάλεψαν σκληρά προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις και τα επιχειρήματα των ξενοδόχων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθοριστικό ρόλο έπαιξε κυβερνητικό στέλεχος το οποίο το τελευταίο διάστημα παρεμβαίνει δυναμικά και επίμονα, προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός κυβέρνησης, προσπαθώντας να ενισχύσει τη θέση του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου