Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πόσο μπορεί να κοστίσει μία διάσωση ή πόσο αξίζει μία ζωή;

Για έξι ώρες παρέμεινε παγιδευμένος σε αναβατήρα στις αυστριακές Άλπεις γερμανός τουρίστας σκιέρ, ο οποίος για να σωθεί…  

…έκαψε τα χαρτονομίσματα που είχε στο πορτοφόλι του!
Ο Ντομινίκ Ποντόλσκι, 22 ετών, από το Μόναχο ανέβαινε με το lift στην κορυφή του βουνού, στο θέρετρο Χοτζίλερταλ, όταν σταμάτησε απότομα σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος και σε θερμοκρασία -18 βαθμών Κελσίου.
Ο νεαρός είχε ξεχάσει να πάρει μαζί του το κινητό τηλέφωνο και οι φωνές του για βοήθεια καλύπτονταν από το θόρυβο των μηχανών των snowcats.
Καθώς οι ώρες περνούσαν και άρχιζε να νυχτώνει, μοναδική ελπίδα του φάνηκε το περιεχόμενο του πορτοφολιού του στο οποίο, εκτός από χαρτομάντιλα υπήρχαν κάρτες, αποδείξεις από εστιατόρια και φυσικά χρήματα.
Έως ότου ο γερμανός σκιέρ να γίνει αντιληπτός και να σπεύσουν να τον βοηθήσουν είχε κάψει 80 με 100 ευρώ ποσό που μάλλον μοιάζει πολύ μικρό μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.
Φιλική συμβουλή, πάντως: όταν πηγαίνετε για σκι, είναι προτιμότερο να παίρνετε μαζί σας πολλά και μικρής αξίας χαρτονομίσματα ή να μην ξεχνάτε το κινητό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου