Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Πωλητήριο» σε ιστορικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας


Σε αναζήτηση αγοραστών στη διεθνή αγορά έχει προχωρήσει εδώ λίγο καιρό μια από τις ιστορικές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας...
... το Miramare της Κέρκυρας, προφανώς σε μια προσπάθεια να «μετρήσει» το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την μονάδα και να ζυγίσει την απόφαση για την πώληση της ή όχι. 
Αν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχουν όντως αποφασίσει την πώληση της μονάδας, τότε η εξέλιξη αυτή έρχεται ως μία ακόμα «ηχηρή» έκπληξη για τον τουριστικό κόσμο και καταμαρτυρεί ότι το 2010, τελικά, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί στη χρονιά που θα αλλάξει την ιστορία της ελληνικής Ξενοδοχίας. Και το λέμε αυτό καθώς ακούμε ολοένα και συχνότερα, ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων, εμμέσως πλην σαφώς, να «συζητούν» προτάσεις εξαγορών ή μισθώσεων...
Πως το ανακαλύψαμε; «Κολυμπώντας» στα «απόνερα» της συμφωνίας στην οποία κατέληξε ο Γιάννης Kent της Aquis Hotels με την Τζίνα Μαμιδάκη για το Miramare της Ρόδου (είδηση που πρώτο έγραψε το Tourism Lobby το Σάββατο) ο συνεργάτης μας shark έπεσε πάνω στη σχετική αγγελία που έχει δημοσιευθεί από ξένα μεσιτικά γραφεία και αναπαράγεται στο διαδίκτυο (εδώ και εδώ ). Το τίμημα που ζητείται είναι 42 εκατ. Ευρώ.
Το ξενοδοχείο, το οποίο είχε κατασκευαστεί από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρρόης Ωνάση (αδερφή του Αριστοτέλη) και το 1994 αποκτήθηκε από τους αδερφούς Σούρλα, βρίσκεται σε μια εξαίσια τοποθεσία στην Κέρκυρα και διαθέτει 250 δωμάτια, bungalows και βίλες.
Ουσιαστικά, μαζί με το Miramare Park που κατασκευάσθηκε το 2002, πρόκειται για δύο μονάδες σε ενιαίο συγκρότημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου