Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Από την Ρωσία με... αισιοδοξία

Να και μία θετική και ενθαρρυντική είδηση, μέσα σε αυτήν τη «θύελλα» αρνητικής «ενέργειας» η οποία ταλανίζει την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.


Τα μηνύματα αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία δείχνουν σημαντική αύξηση των κρατήσεων σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, κατά μέσο όρο της τάξης του 20%-25%.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τη σειρά συναντήσεων – συναντήθηκε με πάνω από 20 tour operators- που είχε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου στο πλαίσιο της έκθεσης MITT και της έκθεσης Intourmarket τις προηγούμενες μέρες, ο ρυθμός κρατήσεων για την Ελλάδα εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και με εύρος αύξησης που κυμαίνεται από 15% έως και πάνω από 30%, ανάλογα με τον τουριστικό οργανισμό ή τον προορισμό στην Ελλάδα.
Σε αυτές τις θετικές προοπτικές, αναφέρθηκε και ή ίδια η κα Γκερέκου στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Μόσχα, ενώ επισήμανε επίσης και την συναλλαγματική διάσταση με την υποχώρηση του ευρώ έναντι του ρουβλίου - με τη συναλλαγματική ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 40,6 ρούβλια ανά ευρώ - και τη διατήρηση των τιμών των ξενοδοχείων στο επίπεδο του 2009.
Όπως επισημαίνουν τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στην ρωσική αγορά, δύο είναι οι καθοριστικές παράμετροι για την επιτυχή εξέλιξη της κίνησης φέτος από τη Ρωσία:
Πρώτον, να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων από τις ελληνικές προξενικές αρχές και τα Visa Centers, τα οποία αποδεικνύονται πολύ ορθή επιλογή.
Δεύτερον, να μετριαστούν οι εικόνες επεισοδίων, ταραχών και λοιπών αρνητικών καταστάσεων που μεταδίδονται από την Ελλάδα διότι ακόμα και οι Ρώσοι δεν αισθάνονται άνετα με τέτοιου είδους εντυπώσεις και είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου