Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τι πρέπει να κάνουν οι Ισπανοί για να φέρνουν περισσότερους Κινέζους

H Ισπανία θα δεχθεί φέτος πάνω από 200.000 κινέζους επισκέπτες, με μία αύξηση της τάξης του 33% σε σχέση με το 2012. Υπάρχουν τέσσερις απευθείας πτήσεις καθε εβδομάδα από Κίνα προς Ισπανία. Ωστόσο, ακόμα και αυτά δεν επαρκούν για τους ισπανούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες…

…που αναζητούν τρόπους να προελκύσουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό κινέζων, θεωρώντας την Κίνα “στρατηγική αγορά” για τον ισπανικό τουρισμό.
Σε μία ημερίδα που διοργανώθηκε στη Μαδρίτη, προ ημερών, τέθηκαν όλα τα βασικά ζητήματα - π.χ. αύξηση των απευθείας πτήσεων, απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων, στοχευμένη προβολή στην Κίνα κ.λπ.- αλλά το πλέο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη βαρύτητα, δόθηκε στη σημασία που έχουν κάποιες “λεπτομέρειες” για τους κινέζους επισκέπτες.
Και οι οποίες, τελικά, μπορεί να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.
Για παράδειγμα, στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για κινέζους επισκέπτες, το προσωπικό πρέπει να διαθέτει βασικές γνώσεις κινεζικής γλώσσας - Mandarin είναι μία καλή αρχή - ή να προβλέπεται η πρόσληψη κινεζόφωνου προσωπικού για να διασφαλίζεται η ομαλότητα και η ευκολία των σχέσεων με τους πελάτες.
Επιπρόσθετα, ένα άλλο παράδειγμα, σε ένα ξενοδοχείο καλό θα είναι να δίνονται δωμάτια στον όγδοο όροφο ή να περιλαμβάνουν στον αριθμό τους το “8” αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αποφεύγεται περιλαμβάνει το “4”…
Σημαντική παράμετρος είναι φυσικά και η δυνατότητα προσφοράς βασικών πιάτων και προιόντων κινεζικής κουζίνας.
Μία άλλη επισήμανση στην ημερίδα, ήταν ότι δεν υπάρχουν πολλές προσφορές από πλευράς των μεγάλων τουριστικών γραφείων και μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων.
Κατά τα άλλα, αναφέρθηκε ότι η μέση δαπάνη των κινέζων τουριστών στην Ισπανία φθάνει τα 2.040 ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από τη μέση δαπάνη τουριστών από άλλες χώρες και το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών αυτών γίνονται στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε κάνει άλλη μία αναφορά στις προτιμήσεις των κινέζων τουριστών σε Ευρώπη και Β. Αμερική, μπορείτε να συμπληρώσετε τα παραπάνω ανατρέχοντας εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου