Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κλαδική Σύμβαση Ξενοδόχων-Ξενοδοχο-υπαλλήλων: Η ΠΟΞ ξαναέβαλε τη λέξη "αύξηση" στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας...

Όπως αναφέραμε το πρωί, Ξενοδόχοι και Ξενοδοχοϋπάλληλοι υπέγραψαν τελικά τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει διατήρηση των μισθών και των επιδομάτων στα ίδια επίπεδα για το 2014 αλλά και αύξηση 1% για το 2015.  Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη όχι μόνον για τον τουρισμό...


...όπου παρατείνει το καλό κλίμα - και τόσο αναγκαίο στον τομέα του τουρισμού - μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων για δύο ακόμη χρόνια, αλλά και γενικότερα για τις εργασιακές σχέσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής Κλαδική Σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις, έστω και σε μικρό ποσοστό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (ΠΟΞ), για την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης συνεκτιμήθηκαν, οι διαφαινόμενες θετικές εξελίξεις στα μεγέθη του Ελληνικού τουρισμού, η ανάγκη εξασφάλισης της εργασιακής ειρήνης σε ένα πολύ σημαντικό για την εθνική οικονομία και την απασχόληση κλάδο, η εξακολουθητικά δύσκολη συγκυρία και η υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, η αδήριτη ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας και της δημιουργίας νέων, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο. 
Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Α. Ρέτσος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ, χαρακτηρίζουν την επίτευξη συμφωνίας με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους ως "σταθμό για τα εργασιακά δεδομένα σε εθνικό επίπεδο και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στη θωράκιση του εργασιακού περιβάλλοντος στην ξενοδοχειακή αγορά".
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια ο Ξενοδοχειακός κλάδος, "έχοντας ως μοναδικό εφόδιο την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων, σε ένα περιβάλλον αδυσώπητου διεθνούς ανταγωνισμού, υπέστη απώλειες ως προς τα έσοδά του, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και ως προς τις προοπτικές βιωσιμότητας, υγιών κατά τα λοιπά, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πρέπει, επίσης, να τονιστεί πως και από την πλευρά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπήρξαν  θυσίες και παραχωρήσεις".
"Σε αυτήν τη φάση" συνεχίζει η ανακοίνωση, "ατενίζοντας την προσεχή διετία και μολονότι η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας, υπερφορολόγησης και υπέρμετρα επιβαρυμένου μη μισθολογικού κόστους, η ελληνική Ξενοδοχία πρωταγωνιστεί εκ νέου, με μία συμφωνία ευθύνης, αποφασιστικότητας αλλά και αισιοδοξίας, υπό την παραδοχή ότι ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα σταθερό όχημα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη".
Με την ευκαιρία της υπογραφής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, η ΠΟΞ καλεί την κυβέρνηση "να επισπεύσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και να προχωρήσει τάχιστα σε γενναίες αποφάσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τις στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης". 
Την υπογραφή της Κλαδικής χαιρέτισε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζοντας την θετικό γεγονός και επισημαίνοντας ότι "συναρτάται με την μέχρι σήμερα πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και στέλνει ένα ευρύτερο μακροπρόθεσμο μήνυμα στην αγορά εργασίας, καθώς εξασφαλίζει σταθερότητα,  διασφαλίζει δικαιώματα, και αποτελεί αποτέλεσμα διαλόγου και συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών του κλάδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου