Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Aqua Vista Hotels: Σχέδιο επέκτασης με 20 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

- Χρονιά-ρεκόρ, προβλέπεται το 2014

Η επέκταση του δικτύου της με τουλάχιστον 20 ακόμα ξενοδοχεία την επόμενη διετία, ξεπερνώντας τα 40 σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από νέες και αναδυόμενες αγορές, είναι οι βασικοί στόχοι που επιδιώκει η ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels.


 
Το δίκτυο της Aqua Vista περιλαμβάνει ήδη 23 μονάδες, μέσω διαχείρισης ή affiliation στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι περισσότερες μονάδες βρίσκονται στη Σαντορίνη,, καθώς ανέρχονται στις 16, ενώ πέντε μονάδες είναι στη Μύκονο, μία στην Κρήτη και μία στη Μεγάλη Βρετανία.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της Aqua Vista Hotels, Γιώργος Γραφάκος, η αλυσίδα, η οποία ιδρύθηκε το 2009, εκπροσωπεί κυρίως μονάδες μικρής δυναμικότητας, τύπου boutique και ήδη αναπτύσσει την παρουσία της στο εξωτερικό, με στόχο την ένταξη ξενοδοχείων στο δίκτυό της σε Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία. 
Στην Ελλάδα, πέρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, διερευνά συνεργασίες με μονάδες και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων (π.χ. Νάξο), αλλά και σε χειμερινούς προορισμούς στην ενδοχώρα.
Αναφερόμενος στην κίνηση των μονάδων το 2013, ο κ. Γραφάκος τονίζει ότι το 2013 παρατηρήθηκε άνοδος 20% σε πωλήσεις και έσοδα. Για το 2014 αναμένεται να καταγραφεί ρεκόρ πωλήσεων με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεγονότα και καταστάσεις που θα επηρεάσουν αρνητκά την εικόνα της χώρας ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 5% - 10%. 
Ηδη, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του δικτύου παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, η οποία βρίσκεται περίπου τρεις μήνες μπροστά σε σύγκριση με την περσινή χρονιά - η εικόνα κρατήσεων τον Νοέμβριο είναι αυτή που υπήρχε τον Φεβρουάριο - ενώ διαπιστώνονται και τάσεις επιμήκυνσης της περιόδου, τόσο στην αρχή, όσο και στο τέλος της. 
Βασικές αγορές προέλευσης επισκεπτών για την Aqua Vista είναι η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, ενώ πολύ καλή ορή επικεπτών παρατηρείται από χώρες όπως Κορέα, Κίνα και Λίβανο. Περίπου 75% των κρατήσεων επίσης γίνεται ηλεκτρονικά, απευθείας από τους πελάτες.
«Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός οδηγεί τις μικρές μονάδες στην αναζήτηση ένταξης σε κάποιο δίκτυο», υποστηρίζει ο κ. Γραφάκος, σημειώνοντας ότι στην παγκοσμιοποιημένη αγορά, οι μικρές μονάδες χρειάζονται ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων και μια προβολή, στοιχεία στα οποία συνήθως αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω του αυξημένου κόστους.
Για το 2014, η Aqua Vista προγραμματίζει σειρά δράσεων marketing που περιλαμβανουν, συμμετοχή με αυτόνομη παρουσία σε επιλεγμένες διεθνείς επαγγελματικές εκθέσεις της τουριστικής αγοράς και στοχευμένες καμπάνιες πωλήσεων σε αναδυόμενες και παραδοσιακές αγορές.
Προγράμματα συνεργασίας με ξενοδοχεία
Η Aqua Vista Hotels προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα συνεργασίας προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε ξενοδοχείου-μέλους της.
Τα ξενοδοχεία συμμετέχοντας στα “Προγράμματα Συνεργασίας” της Aqua Vista Hotels, έχουν τη δυνατότητα, με ένα προσιτό κόστος, όχι μόνο να επωφεληθούν από τις δραστηριότητες και τις στοχευμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται ετησίως, αλλά και να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των συνολικών αναγκών τους σε online μάρκετινγκ και προβολή.
Τα τρία προγράμματα προσφέρονται με κόστος που ξεκινά από 4.000 ευρώ ετησίως και φθάνουν μέχρι και 9.500 ευρώ για το πλήρες πρόγραμμα συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου