Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Εσωτερικός Τουρισμός: Έτσι (θα) το κάνουν οι Ρώσοι...

Αποφασισμένη να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό εμφανίζεται η ρωσική κυβέρνηση και εξετάζει ένα δυναμικό πρόγραμμα ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της επικράτειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του…


…ρωσικού τύπου, η κυβέρνηση μέσω του Rostourism, προωθεί ένα σχέδιο επιδότησης, τρόπον τινά, των διακοπών των Ρώσων από τις εταιρείες και τους εργοδότες τους, σε ποσοστό έως και 40% με 50%, εφόσον φυσικά τα ταξίδια τους γίνονται εντός της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν για το σχέδιο, εξετάζεται η δημιουργία ενός Οργανισμού, ο οποίος θα μεσολαβεί και θα εξυπηρετεί όσους εργοδότες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αγοράζοντας πακέτα ταξιδιών και διακοπών για ρωσικούς προορισμούς από τοπιούς φορείς και επιχειρήσεις, τα οποία θα προσφέρονται στους εργαζόμενούς τους, σε προνομιακές τιμές.
Παράλληλα, εξετάζεται η τροποποίηση του φορολογικού καθεστώτος των επιχειρήσεων ούτως ώστε να καλύπτεται φορολογικά η διοχέτευση μέρους των κερδών για την επιδότηση των διακοπών των υπαλλήλων, καθώς και φορολογικές απαλλαγές για τις δαπάνες των υπαλλήλων για ταξίδια διακοπών στο εσωτερικό της χώρας. 
Από το πρόγραμμα θα επωφελούνται βεβαίως και τα μέλη των οικογενειών των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον Rostourism, το σχέδιο ολοκληρώνεται σύντομα και θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014, με το πρόγραμμα να είναι διαθέσιμο και να μπορεί να αξιοποιηθεί από όλες τις επιχειρήσεις της Ρωσίας.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το πρόγραμμα μπορεί να προσελκύσει οκτώ εκατομμύρια συμμετέχοντες.
Το 2012, περίπου 33,5 εκατ. Ρώσοι πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδια διακοπών εντός Ρωσίας, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για τις ρωσικές αρχές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου