Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο herr Fuchtel είναι εδώ! (για όσους ανησυχούσαν...)

Επειδή κάποιοι και κάποιες μπορεί να αναρωτιέστε τι απέγινε με τον φίλο μας τον Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, τώρα που άλλαξε η σύνθεση της Γερμανικής κυβέρνησης, σας ενημερώνουμε ότι μπορεί να άλλαξε θέση - αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης- αλλά…




…παραμένει ο εντεταλμένος της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, για την ελληνογερμανική συνεργασία σε δήμους και περιφέρειες.
Λέγεται μάλιστα, ότι έγινε ολόκληρη διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί θέση στην κυβέρνηση που να είναι συμβατή με την ιδιότητά του αυτή και προκειμένου να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2011.
Όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle, στις λειτουργίες και τους στόχους του ανήκουν στη νέα του θέση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η συνεργασία με οργανισμούς, φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η από κοινού ανάπτυξη σχεδίων, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η διασφάλιση της εφαρμογής τους, η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, η μεταφορά «βέλτιστων πρακτικών» σε θέματα δημόσιας διοίκησης αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς. 
Για τη διεκπεραίωση των στόχων το υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εργάζεται στενά με τα αναπτυξιακά ταμεία της ΕΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ αλλά και τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW, η οποία ήδη δραστηριοποιείται για τη σύσταση ενός ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου με στόχο τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
Εταίρος του υπουργείου είναι η επίσης κρατική Γερμανική Εταιρεία για τη Διεθνή Συνεργασία (GIZ). Η GIZ η οποία από αυτό το μήνα διατηρεί γραφείο στην Αθήνα συμβάλλει στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή μέτρων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, τον τομέα της υγείας και την βελτίωση του πλαισίου για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επομένως, όχι απλώς θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε και να τον ποτίζουμε ρακές και τσίπουρα, αλλά μας επιστρέφει και αναβαθμισμένος, τρόπον τινά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου