Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αχ, αυτοί οι κωδικοί...

Όποιος ταξιδεύει συχνά, ξέρει καλά ότι τα αεροπορικά εισιτήρια και οι κάρτες επιβίβασης είναι γεμάτα από κωδικούς που συνδυάζουν γράμματα και αριθμούς. Υποτίθεται ότι τα σχετικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, τα οποία παράγουν ηλεκτρονικά τους συνδυασμούς των κωδικών, έχουν…


…ειδικά φίλτρα μέσω των οποίων αποτρέπουν συνδυασμούς που διαμορφώνουν λέξεις.
Αυτό δεν ίσχυσε στην περίπτωση ενός φοιτητή που ταξίδεψε από τη Φλόριδα στη Ν. Υόρκη, με την Delta Airlines. Στην κάρτα επιβίβασης που του δόθηκε, ο σχετικός κωδικός ήταν “H8GAYS” που διαβάζεται “hate gays”, δηλαδή "μισώ τους ομοφυλόφιλους"!
Ο άνθρωπος σάστισε και διαμαρτυρήθηκε στην εταιρεία, η οποία του ζήτησε συγγνώμη, αλλά φυσικά το θέμα πήρε διαστάσεις, καθώς το ανέφερε μέχρι και η Washington Post.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει επίσης ότι θα μεριμνήσει ούτως ώστε, αυτός ο κωδικός ή οι δύο λέξεις ξεχωριστά, ειδικά το gays, δεν θα εμφανιστεί ξανά στα εισιτήρια ή στις κάρτες επιβίβασης άλλου επιβατη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου